fbpx
kotyogós kávé

ÚJ KÁVÉSZEZON

Szüretek jönnek, szüretek mennek. 

Habár az Egyesült Államokban sokáig azt hitték, hogy a kávé gyárban készül, mint a mosópor, szerencsére mára már a legkisebbek is tudják, hogy a kávé a természet – és persze emberi szakértelem – ajándéka. Az óriás márkákat, akiket a TV-ben láthatsz, valamiért nem befolyásolja a kávé termesztés szezonalitása; hogy ez jót jelent-e, vagy rosszat, azt az olvasóra bízzuk.

A kisüzemi kávék azonban folyton, pontosabban szólva bizonyos évszakonként változnak. Nálunk is történt most egy nagy ‘átöltözés’, vannak pörkölőink, akik teljesen új tételekkel érkeztek, és vannak olyan csomagok, amikbe újdonságok kerültek.

Habár már újra tömött asztaloknál kortyolgatnak híres siófoki kávézójában, Maran Marci nem volt rest egy új kávét kidobni a webshopra. A Congo Karango egy újhullámos berkekben szárnyait bontogató kávétermelő ország teljesítményét bizonyítja: letisztult és kifinomult, édes-gyümölcsös szuper kis specialty kávé. Ha espresso géped vagy kotyogósod van, akkor ideje összehoznod őket ezzel a kávéval! Ha meg nincs, akkor ezért a kávéért megéri beszerezni egyet!

espresso kávé elkészítése

Pécsi presszó pajtásaink is megjárták Afrikát. A Cracker Jack duplán zöld kávét szerzett Burundiból, ugyanis a Gahahe egy RFA-farmról származik, ahol minden a klímatudatos termesztésről szól. Meg persze a kiváló kávékról. Ezt a tiszta ízű, megfelelő elkészítés esetén csipkebogyóra és cseresznyére emlékeztető specialty működik espressoként és kotyogósban is, de mivel elég világosra pörkölték Bazsiék, ezért érdemes lehet adni neki egy esélyt egy filteres főzővel is!

Brazíliából is hozott egy új tételt a Cracker, a Manga Larga egy ismerősebb kávé lehet, ha valaki nem szeret kockáztatni, de mégis betenné a lábát félig a specialtyk világába. Meg azoknak is, akik a ‘ritkán de sokat’ rendelés elvét követik, ugyanis ebből a kávéból van nagy kiszerelésünk is! Ezt a kávét találhatjátok meg a Brazil deal csomagunkban is, ahol összemérhetitek három másik honfitársával.

Ráadásként a végére hagytuk a legextrább újdonságot. A Mobstery állt elő egy nagyon világos, épp ezért inkább V60-nal vagy AeroPress-szel ajánlott etióp kávéval. Váltig állítják, hogy a Nura Korate jól elkészítve az eper fagyira emlékeztet, kezdetben mi is szkeptikusok voltunk, de aztán kipróbáltuk és nem volt más választásunk, mint elismerni a lányok tudását!

Kövess minket máshol is

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.