fbpx

Burundi Gahahe

single-originspecialty-coffee-association
Terület:Kayanza, Gahahe
Fekvés:1800m
Pörkölés:
Ízjegyek:cseresznye, csipkebogyó, vajas

250g 3 990Ft

(Egységár: 15960 Ft / kg)

Availability: Készleten

Jellemzők

A burundi Kayanza környékén 1740 kistermelő él, akik a Gahahe mosóállomásra szállítják a kávécseresznyéket mely a tengerszint felett fekszik 1805 méterrel és szezononként akár 750 tonna cseresznyét is fel tud dolgozni. A mosóállomás 10 erjesztő tartállyal, 4 cseresznye válogató asztallal, 2 áztató tartállyal és egy 180 szárító asztallal és 18 előszárító asztallal rendelkező szárítómezővel rendelkezik.

A Bugestal szövetkezet 13 mosóállomást üzemeltet Burundiban és amellett, hogy kiváló kávét dolgoznak fel, a közösségekkel együtt dolgoznak a farmerek megélhetésének javításán, fejlesztéseken.

Az RFA a Rainforest Alliance rövidítése, amely egy olyan tanúsítási rendszer, amely a klímatudatos mezőgazdaságra helyezi a hangsúlyt. Az RFA-farmok földterületének legalább 40%-át lombkorona borítja, jelentős fajtaválasztékkal bővelkedik. A gazdaságok szerves trágyát is használnak.

Ez a tiszta ízű, csipkebogyóra és cseresznyére emlékeztető ízvilággal büszkélkedő kávé mosott eljáráson esett át mielőtt a Cracker Jack-es Bazsi, a pörkölőmester kezelésbe vette volna.

Elkészítése espressoként, vagy kotyogósban ajánlott, de meglehetősen világos pörkölése miatt filter eszközzel is elkészíthető.

A pörkölő

Cracker Jack
Pécs városa az európai kultúra meghatározó szereplője, de a gasztronómiai térképre is felírta magát az utóbbi években. A három fiatalból álló Cracker Jack csapat elérkezettnek látta az időt, hogy a gombamód sokasodó specialty kávézók mellett egy helyi kávépörkölő is létesüljön, így indították útjára a magas sztenderdeknek is megfelelő kis üzemüket egy olyan közvetlen és természetes szellemiségben, ami magára a városra is jellemző. Azzal a céllal pörkölik kávéikat, hogy elérjék az adott kávéban rejlő maximális potenciált. A zöldkávét IKAWA mintapörkölő segítségével tesztelik. Az üzemben minden esetben stabil körülmények uralkodnak, hiszen a zöldkávét hűtőkamrában tárolják, kontrollált hőmérséklet és páratartalom mellett. A kis tételben pörkölt kávék kézzel történő leválogatása garantálja a legmagasabb minőséget, a hibás szemek eltávolítása segít a tökéletes íz megteremtésében. Minden pörkölést követően saját QC (quality control) protokoljuk szerint kóstolják az aznapi batcheket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is