fbpx

Égigérő paszuly, avagy babból lesz a cserebogár.

Reméljük, hogy mindennapjaitokban nem csupán a kávézás minőségére fordítotok nagy figyelmet, hanem a természetes környezetetekre gyakorolt hatásotokra is.

Értelemszerűen a kávétermelésnek és fogyasztásnak is megvannak a környezetterhelő hatásai, azonban erre is létezik megoldás, csak keresni kell.

Szeretnénk a teher egy részét levenni a vállatokról, ezért a tőlünk rendelt kávétok karbonsemlegesítéséről mi faültetéssel gondoskodunk!

Hogyan lesz a lelkiismeretünk tiszta, a kávénk pedig karbonsemleges?

karbonsemleges tevékenység

Nézzük a matekot!

1 kg kávé előállítása 5 kg CO2 kibocsátásával jár.

A nemzetközi Plant for the planet kutatásai alapján minden fa élettartama alatt 500 kg CO2 gázt képes megkötni.
1 fa elültetésével 100 kg kávé előállításának károsanyag kibocsátását lehet semlegesíteni.

Tudjuk azonban, hogy az egész világnak egy nagy lemaradást kell behoznia, ezért úgy döntöttünk többet fogunk megtenni a minimumnál:

Mi minden eladott KoffeinRoasterses 10 kg kávé, és a szerződött partnereink 100 kg-onkénti fogyasztása után ültetünk egy fát a My Forest mozgalom keretein belül!

Ismeritek őket?

Az üvegházhatás csökkentésére tett nemzetközi törekvések hazai képviselője a My Forest mozgalom, melynek segítségével mi is hozzájárulunk az alábbi célokhoz:
  1. Faültetéssel ellensúlyozzuk a karbonkibocsátást
  2. A globális felmelegedés megfékezése a földi erdők számának megduplázásával
  3. Minden földi lakosra számítva fejenként 200 fát kell ültetni ahhoz, hogy megduplázzuk a jelenlegi erdők méretét, és így visszanyerjük az ipari civilizáció előttre jellemző erdőknek legalább a kétharmadát.
cart-with-tree

Természetesen úgy is beszállhatsz az ültetésbe, ha rendelésed nem éri el az 10 kg-ot, az alábbi gombbal dobhatsz egy csemetét a kosárba:

2035-re az emberiség további 680 billió tonna széndioxidot fog a légkörbe bocsátani, ami 2°C fokos hőmérséklet emelkedéssel fog járni.

Minden elültetett fa hozzájárul a CO2 megkötéséhez, a levegő hűtéséhez, megfogják a rétegvizeket, megakadályozzák a gyors talajeróziót és nem utolsó sorban az állatfajok fennmaradását is szolgálják.