fbpx

Congo Karango

single-originspecialty-coffee-association
Terület:Kivu Karango
Fekvés:1750m
Pörkölés:
Ízjegyek:lime, meggy, tejkaramell

250g 3 990Ft

(Egységár: 15960 Ft / kg)

Availability: Készleten

Jellemzők

Kongó új szereplője a specialty kávé termelő országoknak: folyamatos, de lassú fejlődés jellemzi a kongóból érkező különleges kávékat, hiszen több hátráltató tényező befolyásolja a feltörekvőben lévő iparágat, mint pl a polgárháború vagy a központi feldolgozó állomások hiánya.

Ennek ellenére nagyon szép tételek kerülnek ki az egzotikus ültetvényekről, a bőséges esőnek és vulkanikus talajnak hála. Erre a közepesen világos pörkölésű tételre a letisztult és kifinomult ízvilág, az édes és gyümölcsösen lágy lime-os ízjegyek jellemzők.

Mosott eljárással feldolgozott specialty kávé.

Elkészítése espressoként, vagy kotyogósban ajánlott.

A pörkölő

Maran Coffee
A Maran Coffee egy magyar specialty kávépörkölő, élén Losonczy Marcival, aki a világ arabica kávétermelésének legjavából válogat zöld kávét, amiket szakszerűen profilra pörköl a kávé fajtájától és termőhelyétől függően, hogy bemutassa az adott terroir és kávé legjellemzőbb ízjegyeit. Legfőbb küldetésük a hazai kávékultúra magasabb szintre emelése, amit oktatással, workshopokkal, cikkekkel és a tudásuk átadásával szeretnének elérni. Teljes körű támogatást nyújtanak a kávéik szakszerű elkészítéséhez, és energiát nem sajnálva teszik mindezt. A fiatal család által üzemeltetett vállalkozás ékszerdoboz kávézója Siófokon üzemel.

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is