Pörkölők
Mantra Coffee Roastery
A Mantra Specialty Coffee Bar az első újhullámos kávézók között nyílt 2014-ben, majd egyik alapítója, Pálvölgyi Krisztián tette az i-re a pontot azzal, úgy döntött kitanulja a pörkölés tudományát és létrehozta a Mantra Specialty Coffee Roasteryt. Megalapozott tudásával és vendégeivel való közvetlen kapcsolata révén alakította ki a rá jellemző pörkölési profilokat, fókuszba helyezve a kávék fajtáit és termőterületre jellemző ízvilágukat.
AVX-Café
A szegedi AVX Café rendelkezik hazai kisüzemi partnereink közül a legkomolyabb pörkölőgéppel, ezért technikai hátterükre okkal lehetnek büszkék. Az országban egyedülállónak számító Loring S35 pörkölőgépből csakis kitűnő minőségű válogatott kávészemek kerülnek ki, melyek a forró levegőben édeskésre pörkölődnek, keserű ízhatás nélkül, így garantálva a felülmúlhatatlan kávéélményt. Sajnos minden kávéban időként előfordulhatnak idegen anyagok (kavics, fadarab, fém), ezek elkerülésére kavicsmentesítőt alkalmaznak, ami segít kiszűrni ezeket a nem kívánt utazókat a pörkölt kávéból, ezzel óvva a vásárlók eszközeit is.
Cracker Jack
Pécs városa az európai kultúra meghatározó szereplője, de a gasztronómiai térképre is felírta magát az utóbbi években. A három fiatalból álló Cracker Jack csapat elérkezettnek látta az időt, hogy a gombamód sokasodó specialty kávézók mellett egy helyi kávépörkölő is létesüljön, így indították útjára a magas sztenderdeknek is megfelelő kis üzemüket egy olyan közvetlen és természetes szellemiségben, ami magára a városra is jellemző. Azzal a céllal pörkölik kávéikat, hogy elérjék az adott kávéban rejlő maximális potenciált. A zöldkávét IKAWA mintapörkölő segítségével tesztelik. Az üzemben minden esetben stabil körülmények uralkodnak, hiszen a zöldkávét hűtőkamrában tárolják, kontrollált hőmérséklet és páratartalom mellett. A kis tételben pörkölt kávék kézzel történő leválogatása garantálja a legmagasabb minőséget, a hibás szemek eltávolítása segít a tökéletes íz megteremtésében. Minden pörkölést követően saját QC (quality control) protokoljuk szerint kóstolják az aznapi batcheket.
Impresso Micro Roastery
Alapítva 2017. A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva. Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása. A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Maran Coffee
A Maran Coffee egy magyar specialty kávépörkölő, élén Losonczy Marcival, aki a világ arabica kávétermelésének legjavából válogat zöld kávét, amiket szakszerűen profilra pörköl a kávé fajtájától és termőhelyétől függően, hogy bemutassa az adott terroir és kávé legjellemzőbb ízjegyeit. Legfőbb küldetésük a hazai kávékultúra magasabb szintre emelése, amit oktatással, workshopokkal, cikkekkel és a tudásuk átadásával szeretnének elérni. Teljes körű támogatást nyújtanak a kávéik szakszerű elkészítéséhez, és energiát nem sajnálva teszik mindezt. A fiatal család által üzemeltetett vállalkozás ékszerdoboz kávézója Siófokon üzemel.
Mobstery
Magyarországon egyedülálló módon csak csajokként vágott bele Edina és Timi a kávé pörkölésbe, sok évnyi kávéhoz köthető tapasztalattal a hátuk mögött. A kávé hivatásukká vált, legfőbb céljuk, hogy specialty kávé alapanyagokból kihozzák a legtöbbet. Gondos odafigyeléssel minden nyers kávéból a saját termőterületére jellemző ízeket igyekeznek kihangsúlyozni.
Settegrammi
Olaszország fogalom, ha kávéról beszélünk, így olasz kávéinkat a Settegrammi pörkölőmestereinek gondjaira bíztuk. Guido és Enrico barátaink a kezdetektől kísérnek minket utunkon. A megbízhatóan kiváló minőség mellett, folyamatos újításaik, kávé iránti szenvedélyük hatására részesülhetünk első osztályú, és igényeinkre szabott kávékeverékekben.