fbpx

Brazil Manga Larga

single-originspecialty-coffee-association
Terület:Rancho Grande
Fekvés:950m
Pörkölés:
Ízjegyek:étcsokoládé, kakaó, mangó

250g, 1000g 2 990Ft10 990Ft

(Egységár: 250g esetén 11960 Ft / kg)
Törlés

Jellemzők

A kávétermesztés 1933-ban kezdődött a Rancho Grande farmon, amikor Aneite Reis 5 hektárnyi ültetvényt örökölt. Ma fia José Carlos és unokája Fafa vezetik a termelést. A diverzifikációs gazdaságban sok tehenet is tartanak tej- és hústermelésre.

A farm küldetése, hogy felelősségteljesen a lehető legjobb minőségű kávét termelje, anélkül, hogy elhanyagolná a környezetvédelem és az alkalmazottak jólétéről való gondoskodás fontosságát.

A 2019-es szüret során elkezdtek néhány kísérleti feldolgozási módszert együttműködve a Cocatrel Direct és a Falcon csapatával új statikus dobozok használatával, amelyek segítettek az erjedés és a szárítás lassításában, és olyan profilokat hoztak létre, amelyek nem szoktak az ilyen típusú kávékhoz társulni.

Ez a kávékínálat a “Manga Larga” nevű lófajtáról kapta a nevét, amely a régióban a magas minőségéről és különleges tulajdonságairól ismert, és a Rancho Grande történetének is része.

Ezt a Topazio tételt a teraszokra vitték, ahol a szokásosnál vastagabbra halmozták, hogy a szárítást 18 napra lassítsák, és meghosszabbítsák az erjedést. Ezt követően a kávét 26 napig hagyják pihenni, hogy stabilizálódjon, és még egy kis nedvességet veszítsen, mielőtt hántolásra kerülne. Ez a módszer lehetővé tette a gyümölcsösebb és markánsabb profilok előállítását, mint amikhez eddig hozzászoktunk a száraz feldolgozású braziloktól.

Elkészítése espressoként, vagy kotyogósban ajánlott.

A pörkölő

Cracker Jack
Pécs városa az európai kultúra meghatározó szereplője, de a gasztronómiai térképre is felírta magát az utóbbi években. A három fiatalból álló Cracker Jack csapat elérkezettnek látta az időt, hogy a gombamód sokasodó specialty kávézók mellett egy helyi kávépörkölő is létesüljön, így indították útjára a magas sztenderdeknek is megfelelő kis üzemüket egy olyan közvetlen és természetes szellemiségben, ami magára a városra is jellemző. Azzal a céllal pörkölik kávéikat, hogy elérjék az adott kávéban rejlő maximális potenciált. A zöldkávét IKAWA mintapörkölő segítségével tesztelik. Az üzemben minden esetben stabil körülmények uralkodnak, hiszen a zöldkávét hűtőkamrában tárolják, kontrollált hőmérséklet és páratartalom mellett. A kis tételben pörkölt kávék kézzel történő leválogatása garantálja a legmagasabb minőséget, a hibás szemek eltávolítása segít a tökéletes íz megteremtésében. Minden pörkölést követően saját QC (quality control) protokoljuk szerint kóstolják az aznapi batcheket.

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is