Jellemzők
Négy komoly Brazilt hoztunk össze ebben a csomagban, amelyek mindegyike más-más pörkölőben készült, illetve a zöldkávé Brazilián belül más termelők, szövetkezetek keze munkáját dicséri. A csomag tartalmazza az alábbi tételeket: Impresso Micro Roastery Brazil Samba a Minas Gerais régióból; Coffer By Mobstery Brazil Panorama Cerrado Mineiro régióból; a Maran Coffee Brazil Fazenda Lagoa kávéja Sul de Minas területéről és a Cracker Jack Brazil Pocos de Caldas tételét. A közepes pörkölésű kávék mindegyike kiváló espressot ad, de tejjel is csodás elegyet alkotnak. Érdemes őket összehasonlítani azonos eszközön elkészítve, azonos körülmények mellett. A kakaós, mogyorós ízvilággal hódító klasszikus Brazil kávék szerelmeseinek must have.
Brazil Samba: Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. A Samba tétel egy igazi klasszikus. Száraz eljárással készül, melynek lényege, hogy a szemek a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel, ami Körmendi Gábor pörkölőmester ízlését tükrözi. Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.
Brazil Panorama: A nyerskávé Cesar de Camargo Galli farmjáról származik. Fajtája Catuaí, Acaia. A jól meghatározott évszakok – forró, nedves nyár és kellemesen száraz tél – erős jellemzője a régiónak. A területnek és a feldolgozásnak köszönhetően a Panorama tételnek elegáns teste és közepes savassága van, a kakaó és karamell mellett virágos illata teszi teljessé a csészében, a Mobsterys csajok pedig ezt emelték ki benne.
Fazenda Lagoa: A sötét pörkölésének köszönhetően a klasszikus olasz kávé új alternatívája. Krémes, testes kávé, amit a visszafogott, kellemes savak tesznek izgalmassá. Természetesen édes, mogyorós-nugátos ízjegyekkel, étcsokoládés lezárással. Tökéletes a reggeli induláskor vagy egy csokis brownie társaságában is. A Fazenda Lagoa Brazília egyik leghíresebb és legnagyobb farmja. 1764-ben portugál telepesek egy kis kápolnát építettek az Amparo folyó partjára, ami máig a farm központja. A gyarmatosítók között volt egy bizonyos Manouel Ferreira Carneiro, akinek a közvetlen leszármazottja a jelenlegi igazgató, Joaquím Paiva.
Pocos de Caldas: Pocos de Caldas vulkanikus hegységen helyezkedik el az Andre Sanchez Estates. Az alapító unokái, André és João Paulo működtetik a farmot, ahol 400 ember dolgozik 25 hektáron természettudatos szemlélet szerint. A szüret során kézzel szedik az érett cseresznyéket, majd rendszeres forgatás mellett kiterítve szárítják 10-14 napig, majd 20 napig fából készült tartályokban pihentetik a szemeket. A végeredmény egy kifinomult, nutellára emlékeztető édeskés mogyorós-csokoládés jegyeket magában hordozó kávé.
Az általunk összeállított Brazil válogatásra tekinthetsz úgy is mint belépőre a specialty világba, hiszen mind specialty minősítésű kávé, viszont a pörkölésük éppen annyira sötét, hogy a nagyon savanykás ízjegyeket ne érezd, viszont a kávé élvezhető értékeit teljes mértékben megtartsák, hiszen nem szeretnénk elnyomni és keserűvé tenni túlzott pörköléssel. Kiváló, letesztelt alkalom különböző Brazil kávék felfedezésére.
A pörkölő
Neked ajánljuk
-
Costa Rica San Francisco espresso
Ízjegyek: aszalt szilva, cseresznye, csokoládé, málna250g 3 900FtKosárba
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.