fbpx

Brazil deal

single-originspecialty-coffee-association
Terület:Lambari, Minas Gerais, Sul de Minas
Fekvés:1000-1250m
Pörkölés:
Ízjegyek:étcsokoládé, kakaó, karamell, nugát, virágos

4x250g 13 990Ft

(Egységár: 13990 Ft / kg)

Jellemzők

Négy komoly Brazilt hoztunk össze ebben a csomagban, amelyek mindegyike más-más pörkölőben készült, illetve a zöldkávé Brazilián belül más termelők, szövetkezetek keze munkáját dicséri. A csomag tartalmazza az alábbi tételeket: Impresso Micro Roastery Brazil Samba a Minas Gerais régióból; Coffer By Mobstery Brazil Panorama Cerrado Mineiro régióból; a Maran Coffee Brazil Fazenda Lagoa tételét, ami szintén más-más kistermelők munkájából származik, és végül de nem utolsó sorban a Koffein Roasters saját Brazil Lambari tétele is helyet kapott a válogatásban. A közepes pörkölésű kávék mindegyike kiváló espressot ad, de tejjel is csodás elegyet alkotnak. Érdemes őket összehasonlítani azonos eszközön elkészítve, azonos körülmények mellett. A kakaós, mogyorós ízvilággal hódító klasszikus Brazil kávék szerelmeseinek must have.

Brazil Samba: Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. A Samba tétel egy igazi klasszikus. Száraz eljárással készül, melynek lényege, hogy a szemek a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel, ami Körmendi Gábor pörkölőmester ízlését tükrözi. Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.

Brazil Panorama: A nyerskávé Cesar de Camargo Galli farmjáról származik. Fajtája Catuaí, Acaia. A jól meghatározott évszakok – forró, nedves nyár és kellemesen száraz tél – erős jellemzője a régiónak. A területnek és a feldolgozásnak köszönhetően a Panorama tételnek elegáns teste és közepes savassága van, a kakaó és karamell mellett virágos illata teszi teljessé a csészében, a Mobsterys csajok pedig ezt emelték ki benne.

Brazil Lambari: Lambari a Circuito das Águas (vízkörút) néven is ismert területhez tartozik, a Mantiqueira-hegységben található gyógyhatású ásványi vízforrások miatt. Az ottani kávétermelés a kisbirtokosokra támaszkodik és minden egyes zsákkal, amit ebből a kávéból eladnak a Coffee Kids projektet támogatják, így minden zacskó amit te megvásárolsz is ezt erősíti. A Coffee Kids projekt lehetővé teszi a fiatal kávétermesztők számára, hogy virágzó vállalkozásokat hozzanak létre, és fenntartható megélhetést biztosítsanak maguknak és családjuknak. A közepesen világosra pörkölt kávészemek főzetében virágos és gyümölcsös aromák vetélkednek citrusos savassággal és bársonyos kerek testtel kiegészülve

Brazil Fazenda Lagoa: A Fazenda Lagoa sötét pörkölésének köszönhetően a klasszikus olasz kávé új alternatívája. Krémes, testes kávé, amit a visszafogott, kellemes savak tesznek izgalmassá. Természetesen édes, mogyorós-nugátos ízjegyekkel, étcsokoládés lezárással. Tökéletes a reggeli induláskor vagy egy csokis brownie társaságában is. A Fazenda Lagoa Brazília egyik leghíresebb és legnagyobb farmja. 1764-ben portugál telepesek egy kis kápolnát építettek az Amparo folyó partjára, ami máig a farm központja. A gyarmatosítók között volt egy bizonyos Manouel Ferreira Carneiro, akinek a közvetlen leszármazottja a jelenlegi igazgató, Joaquím Paiva.
Elkészítése espressoként, vagy kotyogósban ajánlott.

Az általunk összeállított Brazil válogatásra tekinthetsz úgy is mint belépőre a specialty világba, hiszen mind specialty minősítésű kávé, viszont a pörkölésük éppen annyira sötét, hogy a nagyon savanykás ízjegyeket ne érezd, viszont a kávé élvezhető értékeit teljes mértékben megtartsák, hiszen nem szeretnénk elnyomni és keserűvé tenni túlzott pörköléssel. Kiváló, letesztelt alkalom különböző Brazil kávék felfedezésére.

A pörkölő

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is