Jellemzők
Mindennemű ízhibát nélkülöző étcsokoládé alapú kávé, cseresznye és törökmogyoró jegyekkel. Nagyon kerek ital készíthető belőle, közepes testtel, alacsony savtartalommal.
A jól meghatározott évszakok, a forró és párás nyár és a kellemesen száraz tél a régió egyik jellemzője. A kávéültetvények 800 és 1300 méter közötti magasságban találhatók, ami kiváló minőségű, egyedi identitású kávékat eredményez.
A kávékat a D.O. Cerrado Mineiro régió szabályozó tanácsa “származási és minőségi garanciával” látja el. A száraz feldolgozású zöldkávét a Cracker Jackes Bazsi közepesen sötétre pörkölte Nektek.
Elkészítése espressoként, vagy kotyogósban ajánlott.
A pörkölő
Cracker Jack
Pécs városa az európai kultúra meghatározó szereplője, de a gasztronómiai térképre is felírta magát az utóbbi években. A három fiatalból álló Cracker Jack csapat elérkezettnek látta az időt, hogy a gombamód sokasodó specialty kávézók mellett egy helyi kávépörkölő is létesüljön, így indították útjára a magas sztenderdeknek is megfelelő kis üzemüket egy olyan közvetlen és természetes szellemiségben, ami magára a városra is jellemző. Azzal a céllal pörkölik kávéikat, hogy elérjék az adott kávéban rejlő maximális potenciált. A zöldkávét IKAWA mintapörkölő segítségével tesztelik. Az üzemben minden esetben stabil körülmények uralkodnak, hiszen a zöldkávét hűtőkamrában tárolják, kontrollált hőmérséklet és páratartalom mellett. A kis tételben pörkölt kávék kézzel történő leválogatása garantálja a legmagasabb minőséget, a hibás szemek eltávolítása segít a tökéletes íz megteremtésében. Minden pörkölést követően saját QC (quality control) protokoljuk szerint kóstolják az aznapi batcheket.
Neked ajánljuk
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.