Brazil Reinaldo Olini Rocha - közepes pörkölésű, arabica specialty szemes kávé

Közepes pörkölésű, 100 % arabica specialty szemes kávé

single-originspecialty-coffee-association
Terület:Ibia Finca Malhada
Fekvés:1000-1250m
Pörkölés:
Ízjegyek:cseresznye, étcsokoládé, törökmogyoró

250g, 1000g 4 290Ft15 990Ft

(Egységár: 250g esetén 17160 Ft / kg)

Jellemzők

Ez a Brazil Cerrado Mineiro régióból származó 100% arabica specialty szemes kávé gazdag, harmonikus ízélményt kínál. A közepesen sötét pörkölésű szemes kávé tökéletes választás azoknak, akik a klasszikusan telt, csokoládés és mogyorós aromákat keresik.

A kávé karakterét a D.O. Cerrado Mineiro régió különleges éghajlati adottságai formálják. A forró, párás nyarak és a száraz telek, valamint a 800–1300 méteres tengerszint feletti magasság egyedi ízprofilt és kiegyensúlyozott testet eredményeznek. A térségben termett kávé a régió szabályozó tanácsa által eredetmegjelöléssel és minőségi garanciával van ellátva.

A zöldkávé száraz feldolgozású (Natural), melyet a Cracker Jackes Bazsi pörkölt közepesen sötétre, hogy kiemelje a természetes édességet és a kerek testet.

Ez a tétel ízhibáktól mentes, étcsokoládé alapú kávé, finom cseresznye és törökmogyoró jegyekkel. A főzet közepes testű, alacsony savtartalommal, rendkívül kiegyensúlyozott, lágy kortyérzettel.

A pörkölő

Cracker Jack
Pécs városa az európai kultúra meghatározó szereplője, de a gasztronómiai térképre is felírta magát az utóbbi években. A három fiatalból álló Cracker Jack csapat elérkezettnek látta az időt, hogy a gombamód sokasodó specialty kávézók mellett egy helyi kávépörkölő is létesüljön, így indították útjára a magas sztenderdeknek is megfelelő kis üzemüket egy olyan közvetlen és természetes szellemiségben, ami magára a városra is jellemző. Azzal a céllal pörkölik kávéikat, hogy elérjék az adott kávéban rejlő maximális potenciált. A zöldkávét IKAWA mintapörkölő segítségével tesztelik. Az üzemben minden esetben stabil körülmények uralkodnak, hiszen a zöldkávét hűtőkamrában tárolják, kontrollált hőmérséklet és páratartalom mellett. A kis tételben pörkölt kávék kézzel történő leválogatása garantálja a legmagasabb minőséget, a hibás szemek eltávolítása segít a tökéletes íz megteremtésében. Minden pörkölést követően saját QC (quality control) protokoljuk szerint kóstolják az aznapi batcheket.

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is