fbpx

Rwanda Nova Café des Mamas

single-originspecialty-coffee-association
Terület:Gicumbi District
Fekvés:1450 - 1500 m
Pörkölés:
Ízjegyek:bogyós gyümölcsök, étcsokoládé, gyógynövény

250g 3 990Ft

(Egységár: 15960 Ft / kg)

Availability: Készleten (utánrendelhető)

MennyiségÁrKedvezmény
1 - 93 990Ft0%
10+3 420Ft14.29%

Jellemzők

A Nova mosóállomás egykor a COOGIPROCA nevű kávészövetkezet telephelye volt. Miután a szövetkezet 2013-ban csődbe ment, a Nova megvásárolta, és felújításokat végzett, mielőtt elkezdte volna a kávé feldolgozást. Több forrásból származó pénzügyi segítséggel egy erős, garantált piacot tudtak kiépíteni női farmerekként a kávéjuknak.

A különleges Café de Mamas Nova Coffee Project-et alkotó ruandai nők büszkék rá, hogy a termesztés és a kávékészítés folyamata az ő kezükben van. Kézzel válogatják és végzik az összes kemény munkát a földeken – szedés, válogatás, gazdálkodás. A projekt hozzájárul a térség társadalmi-gazdasági fejlődéséhez, elkötelezett a munkahely teremtés és a közösség fejlesztése iránt. A nagy tengerszint feletti magasság és gazdag vulkanikus talaj ideális termesztési feltételeket biztosítanak, és így az áldozatos munkának köszönhetően kiváló minőséget termelnek. Minden bogyós gyümölcsökre és étcsokoládéra emlékeztető, gyógynövény illattal kényeztető csésze az ő fáradozásaikat dicséri.

A pörkölő

Koffein Roasters
Több év pörkölőpartnereinkkel közös munka után eljött az ideje, hogy az alapoktól kezünkbe vegyük a kávéink megalkotását. A zöldkávé kiválasztása egy nagyon izgalmas feladat a minták bekérésétől és  a cupping folyamat meglepetéseitől kezdve az első kávészsákok megérkezéséig. Fogadjátok szeretettel az első fecskéket, amiket pörkölőmestereinkkel Gáborral és Ádámmal közösen az alapoktól álmodtunk meg nektek. Büszkeséggel tölt el minket a polcainkon sorakozva látni ezeket a csomagokat és visszaemlékezni az útra és az élményekre, amik ide vezettek. 

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is