fbpx

Rwanda Inzovu Peaberry

single-originspecialty-coffee-association
Terület:DNy Rwanda
Fekvés:1400-1600m
Pörkölés:
Ízjegyek:citrus, karamell, zöldalma

250g 4 590Ft

(Egységár: 18360 Ft / kg)

Availability: Készleten

Jellemzők

Ez a tétel pontosan azt a jellegzetes ízprofilt testesíti meg, ami leginkább jellemző Ruandának a déli és délnyugati területeire. A szüret előrehaladtával a feldolgozó állomásokon folyamatosan gyűjtik és kóstolják, osztályozzák azokat a szemeket, amik megfelelnek a követelményeknek és ennek a blendnek a részei lesznek.

A szüret végén a Peaberry szemeket a méretük alapján válogatják. Ezek a válogatások a teljes szürethez képest jellegzetesebb savakkal és teltebb, testesebb szájérzettel rendelkeznek.

Ruanda domborzata és éghajlata szempontjából tökéletes kávétermesztési feltételekkel van megáldva, beleértve tengerszint feletti magasságot, a rendszeres csapadékot, a jó szerkezetű és összetételű vulkanikus talajokat és a gazdagon, természetes módon előforduló bourbon arabica variánsokat.

A ruandai kávé túlnyomó részét kb. félmillió kistermelő állítja elő, akiknek a családi farmjai nem nagyobbak egy hektárnál.

A ruandai kistermelők jellemzően szövetkezetekbe szerveződnek, és megosztják a központosított vizes malmok – vagy helyi nevén mosóállomások – szolgáltatásait, ez a kávé is a Rwanda Trading Company összefogásából született.

A gondos feldolgozásnak és a szakértő pörkölésnek köszönhetően a csészében karamellre, zöldalmára és érett citrusokra emlékeztető italt kapunk.

Mosott eljárással feldolgozott specialty kávé.

Elkészítése espressoként, vagy kotyogósban ajánlott.

A pörkölő

Maran Coffee
A Maran Coffee egy magyar specialty kávépörkölő, élén Losonczy Marcival, aki a világ arabica kávétermelésének legjavából válogat zöld kávét, amiket szakszerűen profilra pörköl a kávé fajtájától és termőhelyétől függően, hogy bemutassa az adott terroir és kávé legjellemzőbb ízjegyeit. Legfőbb küldetésük a hazai kávékultúra magasabb szintre emelése, amit oktatással, workshopokkal, cikkekkel és a tudásuk átadásával szeretnének elérni. Teljes körű támogatást nyújtanak a kávéik szakszerű elkészítéséhez, és energiát nem sajnálva teszik mindezt. A fiatal család által üzemeltetett vállalkozás ékszerdoboz kávézója Siófokon üzemel.

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is