fbpx

Peru San Ignacio

single-originspecialty-coffee-association
Terület:Jaen, Cajamarca
Fekvés:1650 - 1900 m
Pörkölés:
Ízjegyek:cseresznye, mogyoró, narancs, tejcsokoládé

250g 4 390Ft

(Egységár: 17560 Ft / kg)

Availability: Készleten (utánrendelhető)

MennyiségÁrKedvezmény
1 - 94 390Ft0%
10+3 670Ft16.40%

Jellemzők

Ez a tétel San Ignacio legígéretesebb körzeteinek termelőitől származik Chirinos, San Jose de Lourdes és Tabaconas régiókból. Ezeken a területeken a termelők maguk szedik és dolgozzák fel a kávéjukat, általában 24-36 órán keresztül fermentálják. A fő termesztett fajták a caturra, a castillo és a typica.

Peru képes arra, hogy minőségben felvegye a versenyt bármelyik latin-amerikai termőterülettel, ugyanakkor a megbecsülése a gazdáknak elmaradott, mert a betakarítás utáni feldolgozással kapcsolatban nem volt megfelelő a képzettségük. Az Andok magassága, a gazdag vulkanikus talaj és a trópusi esőzések együttesen teszik Perut ideális kávétermő vidékké. A gazdák edukációjára, feldolgozási technikáinak és eszközeinek fejlesztésére tett erőfeszítéseknek hála a Falcon Coffees Peru mára 15 körzetben 275 termelőt, 3 szövetkezetet és 10 főállású alkalmazottat számlál, akiknek a fele nő. Egyre csodásabb kávék kerülnek ki a termelők keze közül, akik már a munkájuk mögötti értéket is megértették, ugyanakkor rengeteg potenciál van még bennük.

Jelen tételünk narancs és cseresznye jegyeket hoz mogyoróval és tejcsokoládéval kiegészülve, mosott eljáráson esett át mielőtt odapörköltünk volna neki.

A pörkölő

Koffein Roasters
Több év pörkölőpartnereinkkel közös munka után eljött az ideje, hogy az alapoktól kezünkbe vegyük a kávéink megalkotását. A zöldkávé kiválasztása egy nagyon izgalmas feladat a minták bekérésétől és  a cupping folyamat meglepetéseitől kezdve az első kávészsákok megérkezéséig. Fogadjátok szeretettel az első fecskéket, amiket pörkölőmestereinkkel Gáborral és Ádámmal közösen az alapoktól álmodtunk meg nektek. Büszkeséggel tölt el minket a polcainkon sorakozva látni ezeket a csomagokat és visszaemlékezni az útra és az élményekre, amik ide vezettek. 

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is