Jellemzők
Ez a tétel San Ignacio legígéretesebb körzeteinek termelőitől származik Chirinos, San Jose de Lourdes és Tabaconas régiókból. Ezeken a területeken a termelők maguk szedik és dolgozzák fel a kávéjukat, általában 24-36 órán keresztül fermentálják. A fő termesztett fajták a caturra, a castillo és a typica.
Peru képes arra, hogy minőségben felvegye a versenyt bármelyik latin-amerikai termőterülettel, ugyanakkor a megbecsülése a gazdáknak elmaradott, mert a betakarítás utáni feldolgozással kapcsolatban nem volt megfelelő a képzettségük. Az Andok magassága, a gazdag vulkanikus talaj és a trópusi esőzések együttesen teszik Perut ideális kávétermő vidékké. A gazdák edukációjára, feldolgozási technikáinak és eszközeinek fejlesztésére tett erőfeszítéseknek hála a Falcon Coffees Peru mára 15 körzetben 275 termelőt, 3 szövetkezetet és 10 főállású alkalmazottat számlál, akiknek a fele nő. Egyre csodásabb kávék kerülnek ki a termelők keze közül, akik már a munkájuk mögötti értéket is megértették, ugyanakkor rengeteg potenciál van még bennük.
Jelen tételünk narancs és cseresznye jegyeket hoz mogyoróval és tejcsokoládéval kiegészülve, mosott eljáráson esett át mielőtt odapörköltünk volna neki.
A pörkölő
Neked ajánljuk
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.