Ez a tétel San Ignacio legígéretesebb körzeteinek termelőitől származik Chirinos, San Jose de Lourdes és Tabaconas régiókból. Ezeken a területeken a termelők maguk szedik és dolgozzák fel a kávéjukat, általában 24-36 órán keresztül fermentálják. A fő termesztett fajták a caturra, a castillo és a typica.
Peru képes arra, hogy minőségben felvegye a versenyt bármelyik latin-amerikai termőterülettel, ugyanakkor a megbecsülése a gazdáknak elmaradott, mert a betakarítás utáni feldolgozással kapcsolatban nem volt megfelelő a képzettségük. Az Andok magassága, a gazdag vulkanikus talaj és a trópusi esőzések együttesen teszik Perut ideális kávétermő vidékké. A gazdák edukációjára, feldolgozási technikáinak és eszközeinek fejlesztésére tett erőfeszítéseknek hála a Falcon Coffees Peru mára 15 körzetben 275 termelőt, 3 szövetkezetet és 10 főállású alkalmazottat számlál, akiknek a fele nő. Egyre csodásabb kávék kerülnek ki a termelők keze közül, akik már a munkájuk mögötti értéket is megértették, ugyanakkor rengeteg potenciál van még bennük.
Jelen tételünk narancs és cseresznye jegyeket hoz mogyoróval és tejcsokoládéval kiegészülve, mosott eljáráson esett át mielőtt odapörköltünk volna neki.
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.
© copyright 2022, Koffein Roasters