Jellemzők
Huehuetenango egyike Guatemala három nem vulkanikus régiójának, valamint ez a legmagasabban fekvő és legszárazabbnak számító termőterület. Olyan mikroklíma áll itt rendelkezésre, ami lehetővé teszi a kávé termesztését akár 2000 méteres magasságban, mert védett a fagytól. Huehuetenango szélsőséges fekvése megköveteli, hogy szinte minden termelő maga dolgozza fel a kávéját.
Szerencsére a régióban rengeteg folyó és patak található, ami kedvezően befolyásolja a termesztést és a termelők számára lehetővé teszi a malmok felállítását. Huehueenehenu földrajzi fekvése hozzájárul ahhoz, hogy kivételes kávékat hozzanak itt létre, amelyek különleges savassággal és gyümölcsösséggel rendelkeznek.
Az SHB (Strictly Hard Bean) azt jelenti, hogy a kávét 1350 méter feletti magasságban termesztették. Az EP (európai előkészítés) azt jelenti hogy a zöld kávét kézzel válogatták, hogy eltávolítsák a hibás kávébabokat és
idegen anyagokat. Huehuetenango régió négy termelője járult hozzá munkájával ehhez a kávéhoz: Lety Anzueto, a La Democracia-i Isnul farmról; Lety Perez, a szintén La Democracia-i Buenos Aires Huixoc nevű farmról; Rene Perez, a La Reforma nevű farmról,
Cuilco-ban; és Willy Perez, a Las Americas és San Antonio farmokról, amelyek Agua Dulce-ban vannak.
A végeredmény pedig egy fantasztikusan krémes testű kávé, amiben kellemes savak emelik ki a vad cseresznyére, csokoládéra és mandulára emlékeztető ízjegyeket.
A pörkölő
Neked ajánljuk
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.