fbpx

Ethiopia Gerba Dogo

single-originspecialty-coffee-association
Terület:Gerba, Bulehore
Fekvés:2100 - 2300 m
Pörkölés:
Ízjegyek:bogyós gyümölcsök, ibolya, karamell, narancs, zabtej

250g 4 390Ft

(Egységár: 17560 Ft / kg)

Availability: Készleten (utánrendelhető)

MennyiségÁrKedvezmény
1 - 94 390Ft0%
10+3 670Ft16.40%

Jellemzők

Az elmúlt három évben a Shonora Trading szövetkezetet az alapító Shonora Gata két fia, Adugna és Morkata vette át, és felügyeli a különböző fejlesztéseket, például a hálózat bővítését és a gépek korszerűsítését. Az állomás jelenleg 150 helyi termelőtől származó kávécseresznyét dolgoz fel a 0,5-8 hektár nagyságú, 2200-2300 m magasan fekvő gazdaságokból. Ez a 86,75 pontos tétel a Gerba mosóállomásról származik, melyhez 220 kistermelő járult hozzá az őshonos árnyas fák alatt termesztett cseresznyéjével.

A Shonora minden évben megjutalmazza azokat a gazdákat, akik a legjobb cseresznyét szállítják az állomásra, ezzel ösztönözve a kapcsolatok erősítését. A tételeket a termelőkről nevezik el. A Shonora Coffee egy helyi iskola építésére is elköteleződött, mivel jelenleg csak két iskola van a térségben, amelyek jelentős távolságra vannak néhány farmtól.

A feldolgozás során a kávécseresznyét vékony rétegekben fektetik ki, és az időjárástól függően körülbelül 15-21 napig szárítják a magasított ágyakon, folyamatos forgatás mellett.
A szárítás során az összes alulérett cseresznyét kiválogatják, így ebből a jól előkészített alapanyagból egy jól irányzott pörköléssel kihozható a bogyós gyümölcsök zamata, az ibolya, narancs, zabtej és karamell édességének keveréke, melyeket egy krémes test fog össze.

A pörkölő

Koffein Roasters
Több év pörkölőpartnereinkkel közös munka után eljött az ideje, hogy az alapoktól kezünkbe vegyük a kávéink megalkotását. A zöldkávé kiválasztása egy nagyon izgalmas feladat a minták bekérésétől és  a cupping folyamat meglepetéseitől kezdve az első kávészsákok megérkezéséig. Fogadjátok szeretettel az első fecskéket, amiket pörkölőmestereinkkel Gáborral és Ádámmal közösen az alapoktól álmodtunk meg nektek. Büszkeséggel tölt el minket a polcainkon sorakozva látni ezeket a csomagokat és visszaemlékezni az útra és az élményekre, amik ide vezettek. 

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is