Jellemzők
Az elmúlt három évben a Shonora Trading szövetkezetet az alapító Shonora Gata két fia, Adugna és Morkata vette át, és felügyeli a különböző fejlesztéseket, például a hálózat bővítését és a gépek korszerűsítését. Az állomás jelenleg 150 helyi termelőtől származó kávécseresznyét dolgoz fel a 0,5-8 hektár nagyságú, 2200-2300 m magasan fekvő gazdaságokból. Ez a 86,75 pontos tétel a Gerba mosóállomásról származik, melyhez 220 kistermelő járult hozzá az őshonos árnyas fák alatt termesztett cseresznyéjével.
A Shonora minden évben megjutalmazza azokat a gazdákat, akik a legjobb cseresznyét szállítják az állomásra, ezzel ösztönözve a kapcsolatok erősítését. A tételeket a termelőkről nevezik el. A Shonora Coffee egy helyi iskola építésére is elköteleződött, mivel jelenleg csak két iskola van a térségben, amelyek jelentős távolságra vannak néhány farmtól.
A feldolgozás során a kávécseresznyét vékony rétegekben fektetik ki, és az időjárástól függően körülbelül 15-21 napig szárítják a magasított ágyakon, folyamatos forgatás mellett.
A szárítás során az összes alulérett cseresznyét kiválogatják, így ebből a jól előkészített alapanyagból egy jól irányzott pörköléssel kihozható a bogyós gyümölcsök zamata, az ibolya, narancs, zabtej és karamell édességének keveréke, melyeket egy krémes test fog össze.
A pörkölő
Neked ajánljuk
-
Rwanda Nova Café des Mamas
Ízjegyek: bogyós gyümölcsök, étcsokoládé, gyógynövény250g 3 990FtKosárba
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.