fbpx
Bombardino latte

Kávés Karácsony koktélrecepttel

Bombajó kávés recept az olasz Alpokból! 

Nem telhet el karácsony finom sütemények és persze meleg kávékoktélok nélkül. Ezért hoztunk egy újabb kávés adventi meglepetést a  Mobsterys lányok jóvoltából: 

Próbáljátok ki a Bombardino Lattét! 

A Bombardino egy meleg tojáslikőr alapú ital, ami a karácsonyi kávékoktélunk receptjét ihlette, és amellyel a hófödte olasz sípályákhoz repülhetsz képzeletben!

Állítólag eredetileg az olasz Alpokból, Lombardiából származik. Az eredetéről az a hír járja, hogy egy hegyi hüttében dolgozó olasz barista megpróbál gyorsan felmelegíteni néhány arra járó didergő síelőt, akik a hóvihar elől keresnek menedéket. A rendelkezésére álló tojáslikőrből (zabaglione), whiskyből és tejből meleg italt készített nekik, majd az egyikük, amikor megkóstolta azt kiáltotta: “Olyan, mint egy bomba!” – így jött létre a Bombardino név.

Mi tettünk bele egy csavart és mi mással, mint kávéval tuningoltuk tovább ezt az amúgy is jókedvre derítő italt. 

Hozzávalók 1 adaghoz:

  •  8cl tojáslikőr, vagy kifejezetten Bombradino, 
  • 1 espresso, 
  • lágy tejhab. 

Elkészítés: 

  1. Töltsd először a tojáslikőrt az átlátszó falú hőálló pohárba.
  2. Készítsd el a tejhabot, majd egy megfordított teáskanál segítségével óvatosan csurgatsd rá a tojáslikőrre. Majd várj egy kicsit, hogy a tej és tejhab szétváljon. Közben készítsd el az espressot. 
  3. Óvatosan öntsd a tej és a tejhab közé a kávét, ha ügyes vagy akkor egy szépen elkülönülő réteget fog képezni.
  4.  A tetején a kávéfoltot egy kis tejhabbal elfedheted, és ha úgy tetszik még egy kis frissen reszelt szerencsendióval sem tilos megszórni, a fullos karácsonyi feeling érdekében.

Ha elkészítetted küldj képet róla mindenképpen nekünk, akár Instagram vagy Facebook oldalunkon! 

Mobstery lányok koktéllal

És, hogy milyen kávét ajánlunk hozzá? Nekünk a fűszeres ízjegyei miatt a Mobstery pörkölőlányainak remekére, a Honduras Marcala -ra esett a választásunk. 

Egészségetekre!

 

Kövess minket máshol is

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.