Bombajó kávés recept az olasz Alpokból!
Nem telhet el karácsony finom sütemények és persze meleg kávékoktélok nélkül. Ezért hoztunk egy újabb kávés adventi meglepetést a Mobsterys lányok jóvoltából:
Próbáljátok ki a Bombardino Lattét!
A Bombardino egy meleg tojáslikőr alapú ital, ami a karácsonyi kávékoktélunk receptjét ihlette, és amellyel a hófödte olasz sípályákhoz repülhetsz képzeletben!
Állítólag eredetileg az olasz Alpokból, Lombardiából származik. Az eredetéről az a hír járja, hogy egy hegyi hüttében dolgozó olasz barista megpróbál gyorsan felmelegíteni néhány arra járó didergő síelőt, akik a hóvihar elől keresnek menedéket. A rendelkezésére álló tojáslikőrből (zabaglione), whiskyből és tejből meleg italt készített nekik, majd az egyikük, amikor megkóstolta azt kiáltotta: “Olyan, mint egy bomba!” – így jött létre a Bombardino név.
Mi tettünk bele egy csavart és mi mással, mint kávéval tuningoltuk tovább ezt az amúgy is jókedvre derítő italt.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 8cl tojáslikőr, vagy kifejezetten Bombradino,
- 1 espresso,
- lágy tejhab.
Elkészítés:
- Töltsd először a tojáslikőrt az átlátszó falú hőálló pohárba.
- Készítsd el a tejhabot, majd egy megfordított teáskanál segítségével óvatosan csurgatsd rá a tojáslikőrre. Majd várj egy kicsit, hogy a tej és tejhab szétváljon. Közben készítsd el az espressot.
- Óvatosan öntsd a tej és a tejhab közé a kávét, ha ügyes vagy akkor egy szépen elkülönülő réteget fog képezni.
- A tetején a kávéfoltot egy kis tejhabbal elfedheted, és ha úgy tetszik még egy kis frissen reszelt szerencsendióval sem tilos megszórni, a fullos karácsonyi feeling érdekében.
Ha elkészítetted küldj képet róla mindenképpen nekünk, akár Instagram vagy Facebook oldalunkon!
És, hogy milyen kávét ajánlunk hozzá? Nekünk a fűszeres ízjegyei miatt a Mobstery pörkölőlányainak remekére, a Honduras Marcala -ra esett a választásunk.
Egészségetekre!