fbpx
reggeli kávézás

Jó reggelt pörkölők!

Van aki feketén, van aki sok tejhabbal, van aki erősen, van, aki gyengébben. Van aki a teraszon, van, aki ágyban, és van aki a hegytetőn… mind máshogy szeretjük a reggeli kávét! 

Hogyan is tudnánk jobban bemutatni pörkölőinket, mint a kávézási szokásuk alapján? Ezért most megmutatjuk, hogy náluk, akik a leginkább bennfentesek, mi a reggeli kávé rituálé, hol és hogyan isszák, és persze a tippjeiket is!

MOBSTERY 

A Mobsterys lányok, amikor csak tehetik együtt indítják a napot. Megvitatják a napi teendőket, hiszen egy jó kávé mellett jut idő egymásra is figyelni 🙂 Na de kinek, milyen kávé jön be reggel?

☕Timi: minden kávézás espressoval indul, hiszen mindig lekóstoljuk amit készítünk. Ebben a hideg időben viszont mindenképpen egy alternatív tejes cappuccinoval folytatom. Szeretem, hogy a kávé és például a zab tej együtt olyan ízeket is ki tud mutatni, amit másként nem tapasztalnék. Szerencsére már óriási a választék, így valóban szép italt fogyaszthatunk alternatív tejjel is.

Amire megéri figyelni: az alternatív tejek esetén ne azt várd az italtól, hogy a tehén tejes italt helyettesítse, hanem figyelj az új ízekre, hiszen ez egy más típusú végeredmény lesz.

☕Edina: számomra mindig az espresso az alap, azt fogyasztom a legszívesebben és leggyakrabban. Mindenképpen klasszikus vastag falú, fehér belsejű csészéből. Viszont szeretek latte art mintákat önteni, így sokszor iszom cappuccinot, vagy flat white-ot a jobb kávé-tej arány érdekében.

Amire megéri figyelni: Egy reggeli kávé esetén se sajnáljátok a fáradtságot a helyes örlőbeállításra, mert akkor lesz a tejes ital is a legélvezhetőbb, ha az espresso tökéletes benne.

IMPRESSZÓ 

Az Impresszó pörkölőmestere, Körmendi Gábor az olaszos kávéfelfogás ellentéte: reggel indít cappuccinoval, és utána már minden csak feketén! Nem véletlen, hogy mindig olyan tételeket keresnek a kínálatukba, amik testesebbek és jó édesek, hiszen így tejjel együtt is karakteresek maradnak, telt, édes ízekkel. És a legfontosabb: sose legyen színig a csésze!

Hernyák Gábor, sales: ha van meglepő dolog a világon, akkor azok Gábor reggeli kávés szokásai: mert _nincsenek_. Napközben jöhet akár 4 presszó és 3 filter is egymás után, de a reggel megmarad a kellemes, természetes ébredésnek. Gábor érdekessége inkább az utazási szokásai: képes egy plusz táskát magával vinni, hogy minden biztosított legyen egy jó kávé készítéséhez bármilyen körülmények között is. Vízforraló, szűrőkancsó, őrlő és persze szemes kávé mindig akad nála.

Vivi, sourcing, marketing : 

“Workshopok alkalmával mindig elmondom, hogy mennyire nem tesz jót éhgyomorra kávézni – ennek megfelelően az első dolog, ami bekerül reggel, az egy nagy csészényi kávé.” – mondja nevetve –  “Még otthon nekikezdek egy napindító kotyogóssal, aztán jöhet minden más megborulás a pörkölőben. 🙂”

MARAN:

A Maran Café tulajdonosa Marci bizony a leghidegebb napokat választotta, hogy a reggeli kávéjáról meséljen nekünk, de ez sem tántorította el attól, hogy a a csúcson lefőzzön egy jó kávét 😁 Nevezhetjük ezt akár extrém sportnak! 😁

Olvassátok el a beszámolóját 😊

💨”A legszelesebb és leghidegebb napot választottuk, hogy 2300 méter magasan kávézzunk. Ez kb. -10°C fokot és erőteljes széllökéseket jelentett, ami azt eredményezte, hogy fél perc alatt csonttá fagyott az ember keze kesztyű nélkül.

🥶De ez sem tántorított el a céltól, hogy igyak egy fantasztikus kávét egy fantasztikus helyen 🙂

🔥Termoszban vittem forró vizet, de a csészék és minden eszköz jéghideg volt, így a kávé kb. 5 perc után jeges kávévá változott…

Losonczy Marci

🤓Hogy mi volt a tanulság?

Az Aeropress és a Guatemala zsenialitását bizonyítja, hogy a kávé még így is nagyon-nagyon ízletes volt. Mintha egy csokis browniet ittam volna.

⚖️Pedig a körülmények finoman fogalmazva sem voltak ideálisak, ráadásul nem mertem mérleget sem vinni, a kanalat pedig a szálláson felejtettem, így kevergetni sem tudtam.

⚙️Eddig is ez volt az egyik kedvenc eszközöm, de most megint bizonyított, hogy egyértelműen ez a legpraktikusabb és legjobb eszköz egy kiránduláshoz.”

MANTRA

Krisztián, a Mantra csapat pörkölőmestere a teraszon indítja a napot! “Szeretek a teraszon filterkávét kortyolgatni reggelente. Általában aeropresst szoktam inni egy régi jól bevált recepttel, de sűrűn előfordul, hogy a v60, a chemex vagy a frenchpress segít felébredni. Általában a kiváncsiság vezérel és már napok óta várom, hogy megkóstolhassak egy saját új tételt vagy más pörkölők kávéit.”

Krisztián aeropress receptje 2 személyre a Guatemala El Durazno kávéra:

34 gr “frenchpress-re” őrölt kávé, 150 gr 93 fokos víz, keverés. Hagyjuk, hogy csöpögjön, majd 1:30-nál 170 gr víz. 2:30-nál lassan átpréseljük 3:15-ig és 100-120 gr vizet adunk még hozzá.

És Ti hogy isszátok a reggeli kávét? Mutassátok meg nekünk, küldjétek el üzenetben social oldalainkon, vagy jelöljetek meg minket sztoriban! 

Kövess minket máshol is

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.