Ethiopia Bombe - világos pörkölésű, arabica szemes kávé

Világos pörkölésű, 100% arabica specialty szemes kávé

single-origin
Terület:Sidama
Fekvés:2300m
Pörkölés:
Ízjegyek:vanília, erdei gyümölcsök, sült alma

250g, 1000g Ártartomány: 4 990Ft - 17 990Ft

(Egységár: 250 g esetén 19960 Ft / kg)

Jellemzők

Felhívjuk a figyelmedet, hogy az utánrendelt termékek esetében a csomagfeladás néhány esetben  7–10 napig is eltarthat. Mindent megteszünk, hogy a csomagod a lehető leghamarabb megérkezzen hozzád. Mielőtt útnak indulna, minden esetben automatikus értesítést kapsz a kézbesítés részleteiről. Kérdés esetén keress minket e-mailes vagy telefonos elérhetőségeink egyikén.

A termelők és a régió

Ez a tétel a Sidama régió kis termelőitől származik, akik 2018 óta – a törvényi változásoknak köszönhetően – közvetlenül exportálhatják kávéjukat. A közösséggel együttműködve agronómusok segítik őket a farmok fejlesztésében, a minőségbiztosításban és az exportfolyamatokban, hogy stabil, átlátható piacra jutást érjenek el.

Kiemelt termelőjük, Niguse Narre, 10 hektárnyi arabicát művel három területen, a Bensa körzet Huro Hibiro falvában, magas hegyvidéki körülmények között kiválóan alkalmas variánsa, melyek eredete Etiópia természetes erdeibe nyúlik vissza.

Feldolgozás

Niguse minden tételét saját családi birtokán dolgozza fel és szárítja, kizárólag natural vagy anaerob natural módszerrel.
Ez a kiváló tétel anaerob natural módszerrel keszül és Bombe Chilagából érkezik; a cseresznyéket gondos kézi szüret, lebegtetéses tisztítás és szelekció után 20 napon át emelt ágyakon szárítják. 

Pontosan mit jelent az anaerob feldolgozás?

Anaerob feldolgozásnál a friss, érett kávécseresznyéket oxigéntől elzárt, zárt tartályban fermentálják. A levegőtől elzárt környezetben speciális, lassabb és irányított erjedési folyamat zajlik, amely:

  • intenzívebb, gyümölcsösebb ízeket hoz elő
  • tisztább, koncentrált aromákat eredményez
  • gyakran lágyabb, krémesebb textúrát ad a kávénak

Ezután a kávét — a feldolgozás típusától függően — természetes (natural) módon, emelt ágyakon szárítják tovább.

 Ízprofil

erdei gyümölcsök – sült alma – vanília

Az Ethiopia Bombe egy gyümölcsös, édes, élénk karakterű tétel, amely világos pörkölésben espresso-ként és filterként is remekül működik — tejjel pedig lágy, desszertszerű ízeket mutat.

A pörkölő

Koffein Roasters
Több év pörkölőpartnereinkkel közös munka után eljött az ideje, hogy az alapoktól kezünkbe vegyük a kávéink megalkotását. A zöldkávé kiválasztása egy nagyon izgalmas feladat a minták bekérésétől és  a cupping folyamat meglepetéseitől kezdve az első kávészsákok megérkezéséig. Fogadjátok szeretettel az első fecskéket, amiket pörkölőmestereinkkel Gáborral és Ádámmal közösen az alapoktól álmodtunk meg nektek. Büszkeséggel tölt el minket a polcainkon sorakozva látni ezeket a csomagokat és visszaemlékezni az útra és az élményekre, amik ide vezettek. 

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is