Jellemzők
Ez a tétel pontosan azt a jellegzetes ízprofilt testesíti meg, ami leginkább jellemző Ruandának a déli és délnyugati területeire. A szüret előrehaladtával a feldolgozó állomásokon folyamatosan gyűjtik és kóstolják, osztályozzák azokat a szemeket, amik megfelelnek a követelményeknek és ennek a blendnek a részei lesznek.
A szüret végén a Peaberry szemeket a méretük alapján válogatják. Ezek a válogatások a teljes szürethez képest jellegzetesebb savakkal és teltebb, testesebb szájérzettel rendelkeznek.
Ruanda domborzata és éghajlata szempontjából tökéletes kávétermesztési feltételekkel van megáldva, beleértve tengerszint feletti magasságot, a rendszeres csapadékot, a jó szerkezetű és összetételű vulkanikus talajokat és a gazdagon, természetes módon előforduló bourbon arabica variánsokat.
A ruandai kávé túlnyomó részét kb. félmillió kistermelő állítja elő, akiknek a családi farmjai nem nagyobbak egy hektárnál.
A ruandai kistermelők jellemzően szövetkezetekbe szerveződnek, és megosztják a központosított vizes malmok – vagy helyi nevén mosóállomások – szolgáltatásait, ez a kávé is a Rwanda Trading Company összefogásából született.
A gondos feldolgozásnak és a szakértő pörkölésnek köszönhetően a csészében karamellre, zöldalmára és érett citrusokra emlékeztető italt kapunk.
Mosott eljárással feldolgozott specialty kávé.
Elkészítése espressoként, vagy kotyogósban ajánlott.
A pörkölő
Neked ajánljuk
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.