Colombia Excelso - világos pörkölésű, arabica szemes kávé

Világos pörkölésű, 100 % arabica szemes kávé

fair-tradeorganicsingle-origin
Terület:Risaralda
Fekvés:1600-1900 m
Pörkölés:
Ízjegyek:citrus, méz, narancs

250g, 1000g 3 690Ft13 990Ft

(Egységár: 250 g esetén 14760 Ft / kg)

Jellemzők

A Colombia Excelso világos pörkölésű, 100% arabica kávé, amely Kolumbia nyugati részéről, a híres Risaralda régióból származik. Bár Kolumbiában később indult a kávétermesztés, mint Brazíliában, mára a világ harmadik legnagyobb kávétermelő országa, és kávéit a specialty világ élvonalában tartják számon.

Az Asoapia gazdasági szövetséghez tartozó tíz kistermelő olyan fenntartható, vegyszermentes gazdálkodást folytat, amely nemcsak a környezetet, hanem a minőséget is kiemelten kezeli.

Az 1600-1900 tengerszint feletti magasságon elterülő farmokon januártól júniusig tart a betakarítás. A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, gondosan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék, délután pedig sor kerül a magozásra. Ezt követően a kávé szemek általában 16-24 órán át szárazon fermentálódnak, majd egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárítógépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a termést.

Ízprofil és jellemzők

  • Ízjegyek: narancs, citrus, méz

  • Közepes testességű

  • kiegyensúlyozott édesség és friss savasság

  • Utóíz: mézes lecsengés

Elkészítési javaslat

Tökéletes választás feketén vagy tejes italban is. Világos pörkölésének köszönhetően jól visszaadja Kolumbia karakteres aromáit. Ideális eszpresszónak vagy kotyogóval készítve, de filteres eljárással is kiváló eredményt ad. 

A pörkölő

Impresso Micro Roastery
Alapítva 2017. A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva. Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása. A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is