Jellemzők
A Colombia Excelso világos pörkölésű, 100% arabica kávé, amely Kolumbia nyugati részéről, a híres Risaralda régióból származik. Bár Kolumbiában később indult a kávétermesztés, mint Brazíliában, mára a világ harmadik legnagyobb kávétermelő országa, és kávéit a specialty világ élvonalában tartják számon.
Az Asoapia gazdasági szövetséghez tartozó tíz kistermelő olyan fenntartható, vegyszermentes gazdálkodást folytat, amely nemcsak a környezetet, hanem a minőséget is kiemelten kezeli.
Az 1600-1900 tengerszint feletti magasságon elterülő farmokon januártól júniusig tart a betakarítás. A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, gondosan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék, délután pedig sor kerül a magozásra. Ezt követően a kávé szemek általában 16-24 órán át szárazon fermentálódnak, majd egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárítógépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a termést.
Ízprofil és jellemzők
- Ízjegyek: narancs, citrus, méz
- Közepes testességű
- kiegyensúlyozott édesség és friss savasság
- Utóíz: mézes lecsengés
Elkészítési javaslat
Tökéletes választás feketén vagy tejes italban is. Világos pörkölésének köszönhetően jól visszaadja Kolumbia karakteres aromáit. Ideális eszpresszónak vagy kotyogóval készítve, de filteres eljárással is kiváló eredményt ad.
A pörkölő


Neked ajánljuk
-
Brazil Samba – sötét pörkölésű, arabica szemes kávé
Ízjegyek: kakaó, karamell, mogyoró250g, 1000g 3 390Ft – 12 290FtKosárba
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.