fbpx
kedvezményes kávé ajánlat

Kipörgő pörkölés

A legjobb időzítés, avagy mit jelent a kipörgő pörkölés?

Hiába keresnétek ilyen szócikket Wikipédián, mivel mi találtuk ki ezt a kifejezést és az alábbiakban röviden kifejtjük mit értünk alatta.

Kezdjük ott, hogy miért van szelep a kávés zacskóinkon?
Azért, mert különben felpuffadna. Az aromák jelentős része sajnos nagyon illékony, a szén-dioxiddal együtt távoznak, amit folyamatosan enged ki magából a kávé.

A kávénál sok múlik az időzítésen. Hány másodpercig őrlöd, mennyi idő alatt folyik át a víz az őrleményen, meddig gőzölöd a tejet és még folytathatnánk. Most azonban arról is szót ejtünk, és abban is segítünk, hogy a kávé vásárlással is jól időzíts!

Kisüzemi pörkölőink azt ajánlják, hogy világos pörkölésű kávéikat a pörköléstől számított 3 hónapon belül fogyasszuk el.

Miért?
Mert tudják, hogy azt az ízélményt amit megálmodtak, ebben az időszakban kaphatjuk vissza a legteljesebben.

A kommersz nagyüzemi kávékat egyenletesen feketére pörkölik, így az égett íz megmarad az üzletben töltött hosszú időn keresztül. A kisüzemi specialty kávékat nem pörkölik túl, hogy érezhessük az adott kávébab sokrétű ízvilágát. A kis-, és microtételek gyümölcsös, csokis, és egyéb ízjegyei illékonyabbak a sötétre égetett íznél. A mi kávéinknál tehát az első néhány hónapban jön át legjobban az, amit elképzelt a pörkölő.

Sose bocsátanánk meg magunknak, ha nem a legjobb kávékat kóstolhatnátok otthon, ezért vezettük be a kipörgő pörköléseink kategóriát.

A kávék amiket ‘%’ jellel megjelölve találsz webshopunkon, azok azok a tételek, amik már 2 hónapnál tartanak. Csak, hogy kicsit kontextusba kerüljenek a számok: egy ‘hagyományos’ nagyüzemi kávé, amit a boltok polcain találsz, kb ennyi idősen kerülnek a boltba. A mi kisüzemi, különlegességre törekvő felfogásunk merőben más, ezért ezeket a kávékat már kedvezményesen kínáljuk. Így mindenki jól jár. A kávé is, a pörkölő is és te is, mert szinte ugyanazt a kávét iszod, mint amit teljesen frissen kapnál, mindössze jobb áron.

Mivel szerencsére rekordsebességgel szállítunk minden rendelést, így ha 14 óráig rendelsz, akkor a következő munkanapon már meg is érkezik, és mivel 250g-os csomagokról van szó, az összes lefőzésből azt az ízt fogod megkapni, amit a pörkölőink varázsoltak belőle.

Kinek éri meg?
Aki már jól tudja, hogy úgyis rövid idő alatt el fog fogyni az a 250g-os csomag. És aki szereti a jó dealeket.


Figyeljétek a webshopot és kövessétek oldalainkat, hogy még időben értesüljetek az aktuális kipörgésekről!

Kövess minket máshol is

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.