fbpx
kedvezményes kávé ajánlat

Kipörgő pörkölés

A legjobb időzítés, avagy mit jelent a kipörgő pörkölés?

Hiába keresnétek ilyen szócikket Wikipédián, mivel mi találtuk ki ezt a kifejezést és az alábbiakban röviden kifejtjük mit értünk alatta.

Kezdjük ott, hogy miért van szelep a kávés zacskóinkon?
Azért, mert különben felpuffadna. Az aromák jelentős része sajnos nagyon illékony, a szén-dioxiddal együtt távoznak, amit folyamatosan enged ki magából a kávé.

A kávénál sok múlik az időzítésen. Hány másodpercig őrlöd, mennyi idő alatt folyik át a víz az őrleményen, meddig gőzölöd a tejet és még folytathatnánk. Most azonban arról is szót ejtünk, és abban is segítünk, hogy a kávé vásárlással is jól időzíts!

Kisüzemi pörkölőink azt ajánlják, hogy világos pörkölésű kávéikat a pörköléstől számított 3 hónapon belül fogyasszuk el.

Miért?
Mert tudják, hogy azt az ízélményt amit megálmodtak, ebben az időszakban kaphatjuk vissza a legteljesebben.

A kommersz nagyüzemi kávékat egyenletesen feketére pörkölik, így az égett íz megmarad az üzletben töltött hosszú időn keresztül. A kisüzemi specialty kávékat nem pörkölik túl, hogy érezhessük az adott kávébab sokrétű ízvilágát. A kis-, és microtételek gyümölcsös, csokis, és egyéb ízjegyei illékonyabbak a sötétre égetett íznél. A mi kávéinknál tehát az első néhány hónapban jön át legjobban az, amit elképzelt a pörkölő.

Sose bocsátanánk meg magunknak, ha nem a legjobb kávékat kóstolhatnátok otthon, ezért vezettük be a kipörgő pörköléseink kategóriát.

A kávék amiket ‘%’ jellel megjelölve találsz webshopunkon, azok azok a tételek, amik már 2 hónapnál tartanak. Csak, hogy kicsit kontextusba kerüljenek a számok: egy ‘hagyományos’ nagyüzemi kávé, amit a boltok polcain találsz, kb ennyi idősen kerülnek a boltba. A mi kisüzemi, különlegességre törekvő felfogásunk merőben más, ezért ezeket a kávékat már kedvezményesen kínáljuk. Így mindenki jól jár. A kávé is, a pörkölő is és te is, mert szinte ugyanazt a kávét iszod, mint amit teljesen frissen kapnál, mindössze jobb áron.

Mivel szerencsére rekordsebességgel szállítunk minden rendelést, így ha 14 óráig rendelsz, akkor a következő munkanapon már meg is érkezik, és mivel 250g-os csomagokról van szó, az összes lefőzésből azt az ízt fogod megkapni, amit a pörkölőink varázsoltak belőle.

Kinek éri meg?
Aki már jól tudja, hogy úgyis rövid idő alatt el fog fogyni az a 250g-os csomag. És aki szereti a jó dealeket.


Figyeljétek a webshopot és kövessétek oldalainkat, hogy még időben értesüljetek az aktuális kipörgésekről!

kotyogós kávé

ÚJ KÁVÉSZEZON

Szüretek jönnek, szüretek mennek.  Habár az Egyesült Államokban sokáig azt

Kövess minket máshol is

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.