fbpx
kávés recept ötletek

Kávés receptgyűjtemény

Ha ti is úgy vagytok vele, mint mi, hogy nem csak folyékony formában szeretitek a kávét, hanem úgy mindenben, akkor próbáljátok ki a Koffeinroasterses kávés sütemény és édesség receptjeinket! 

Kuhinkó Vivi a mi kávéinkkal tesztelte és alkotta meg őket, mi pedig szintén végigettük magunkat rajta. Ha csak egy kis kávés nasira vágytok útközben, vagy a munkahelyen, vagy épp meglepnétek a családot egy finom édességgel, mind szuper recept! Mondanánk, hogy mi már duplán teszteltük őket, de nem lenne igaz, mert olyan hamar elfogynak, hogy már számtalanszor újra készítettük őket! És azt mondtuk már, hogy nem csak finomak, különlegesek, de egészségesek és szuper gyorsan elkészíthetőek? 🙂 

KÁVÉS MUFFINOS POHÁRKRÉM – Nagy kedvenc, nem túl édes, pont jó kávés, könnyed tészta és krémes Mascarpone találkozása! 

Hozzávalók a muffinhoz:

🔹300g liszt

🔹12g sütőpor

🔹170g cukor

🔹160ml növényi tej

🔹40ml friss kávé (1 kis presszó)

🔹2db tojás

Krémhez:

🔹250g mascarpone

🔹80g zsíros habtejszín

🔹40ml kávé (1 kis presszó)

🔹2 ek. porcukor

mascarpone és kávé

👉Elkészítés:

A tojást a cukorral kihabosítjuk ( legaláb 5-8 perc max fokozaton). Összekeverjük a többi hozzávalóval, muffin formákat 3:4-ig töltve, 160 fokon, alsó-felső sütéssel 20-25 perc alatt készre sütjük.

Krém: a habtejszínt habbá verjük, majd a többi hozzávalóval elkeverve hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A muffinokat eldaraboljuk és ízlés szerint rétegezzük.

KÁVÉS ENERGIAGOLYÓ – Vidd magaddal a kedvenc kávéd ízét és nassolj bármikor! 

Recept:

100g gm. zabpehely

80g mogyoróvaj

10g chia mag

85ml frissen főzött kávé

Összeturmixoljuk, majd golyókat formázunk belőle és kész is 😊

Fullos kávés keksz – kávé mellé  a tökéletes keksz recept ! 

Hozzávalók: 

  • 150 g vaj 
  • 140 g cukor
  • 1 espresso
  • 130 g búzaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 60-80 g tk búzaliszt
  • ½ kk só
  • ízlés szerint csokidarabkák 

házi omlós kávés keksz

Elkészítés: 

A sütőt melegítsük elő 160C-ra, hőlégkeveréssel. Felolvasztjuk a vajat és a cukorral habosítsuk fehéredésig. A többi hozzávalót a kávé és a csokidarabkák kivételével adagoljuk egyenként hozzá. A kávét csak a legvégén adjuk hozzá, hogy egy olyan állagú masszát kell kapjunk, amiből golyókat tudunk formázni. Ha szükséges adhatunk hozzá még lisztet, amennyit felvesz. A golyókat 5 cm-re helyezzük egymás mellé, nyomogassuk őket egy kicsit laposra, és 10-12 perc alatt készre sütjük. 

Nem csak húsvétra ajánljuk! könnyed tészta, finom krém – bármelyik kerti parti sztárja lehet: 🥕Gluténmentes kávés répatorta🥕

Hozzávalók:

300g sárgarépa

3 L-es tojás

130g kristályos édesítő, eritrit/cukor

120ml kókuszolaj

30ml frissen főzött kávé

185g rizsliszt

6g gm. sütőpor

1 csapott kk. szódabikarbóna

1mk. vanília őrlemény

1mk. őrölt fahéj

1mk őrölt gyömbér

1mk őrölt kardamom

1mk.só

Máz:

250g mascarpone

100g kristályos édesítő, eritrit/cukor

1kk. vanília őrlemény

kávés répatorta

Elkészítés:

A sárgarépát meghámozzuk, majd finom reszelőn lereszeljük.

A tojásokat a cukorral extra habosra keverjük. Ne sajnáljuk az időt, fehéredésig habosítsuk, hogy jó sok levegő kerüljön bele. Folyamatos habosítás mellett apránként hozzáadjuk az olajat és a kávét, majd ezekkel még legalább 3-5 percig tovább keverjük.

A rizsliszthez, hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az őrölt fahéjat, gyömbért, a vanília kivonatot és kardamomot, majd elkeverjük és apránként a kihabosított tojáshoz adjuk. A legvégén adjuk hozzá a reszelt répát, amit egy spatulával összeforgatunk

Kivajazott és ki rizslisztezett tortaformába öntjük.

180 fokos sütőben, hőlégkeveréssel 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni!

A tetejére a krémhez a hozzávalókat összedolgozzuk és hűtőbe tesszük míg sül és hűl a torta alap.

Tipp:

Isteni, “felhőpuha” tésztát kapunk. Lehet bele tenni durvára tört diót vagy bármilyen magvat, de egy picit elnehezíti a tésztát. Nagyon finom kávéval, a 30ml egy tökéletes ízvilágot ad neki. Szórjuk meg dióval és reszelt répával.

Kövess minket máshol is

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.