fbpx
Advent első vasárnapja

Kávés Karácsony

Ajándék ötletek és kávés különlegességek karácsonyra!

Amennyiben te is kávérajongó vagy, bizonyára szívesen csempésznéd bele a kedvenc italodat bármilyen formában a karácsonyi menübe, vagy akár dekorációba is! 

Kövessetek minket instagram és facebook oldalunkon, mert decemberben, minden Advent vasárnap egy új kávés meglepetéssel jövünk. Na jó, annyit elárulunk, hogy lesz kávés adventi koszorú, kávé koktél, kávés sütemény és otthon elkészíthető kávés ajándék ötlet is! 

Advent első vasárnapjára egy kávés adventi koszorúval készültünk nektek, amit könnyedén Ti is meg tudtok csinálni! Ha nem szeretnéd boltban megvásárolni, hanem inkább magad készítenéd el, akkor olvass tovább inspirációért: 

De először is nézzük a hagyományokat, Te tudod honnan származik a koszorúkészítés hagyománya? 

Az adventi koszorú egy Németországból származó keresztény hagyomány, ami először 1839-ben jelent meg egy Wichern nevű lelkész által vezetett árvaházban, hogy a karácsonyvárást kellemesebbé tegyék a gyerekek számára.

adventi koszorú kávés

Hozzávalók

Mi egy alap koszorút vásároltunk hungarocellből, mert ezen jobban ragadnak a kávészemek. De választhatsz  egy szalmából, vagy vesszőből készültet is, ha nem teljesen akarod kávéval beborítani. Szükséged lesz még ragasztópisztolyra (jó sok ragasztó betéttel), 4 gyertyára, egy kötélre, és bármilyen színben tetsző dekorációra, üveggömbre, kisebb méretű hungarocell gömbre, de akár egy figurát (mi csillagot választottunk) is fel tudsz tenni a koszorúra. A kávéhoz nagyon passzolnak a természetes anyagok – fahéj, csillagánizs, akár szárított narancsszirom. És persze a kávészemekről se feledkezz meg – ehhez elég a bevásárlóközpontban kapható verzió, hiszen nem az íz fog számítani, de kellemes kávé illat lesz. 

Elkészítés

Szórd ki a kávét egy újságpapírra, a hungarocellt ragasztózd be majd forgasd bele a kávéba, ha körbeértél és látsz még lyukakat akkor ott újra ragasztózz, forgass. A gyertyák kerülhetnek körbe a koszorún, vagy a közepébe.elkészült koszorú

Ha a közepébe teszitek, akkor egyik oldalt ragasztópisztollyal rögzítsétek a díszeket. Mi így tettünk, a gyertyákat pedig egy natúr kötéllel rögzítettük. Ha körben helyezitek el a gyertyákat, akkor ne ragasztópisztollyal próbálkozzatok, ebben az esetben a beszúrható gyertyatartó a megoldás. Ez esetben a díszeket is körkörösen ragasszátok a koszorúra. Ha végeztetek igyatok egy finom kávét és vasárnap gyújtsátok meg az első gyertyát!

 

Ha pedig már a karácsonyi ajándékokon töröd a fejed és biztosra akarsz menni,  akkor a Nagykarácsony és Kiskarácsony pakkjainkkal nem lőhetsz mellé!

 

Kövess minket máshol is

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.