fbpx
jégre öntött kávé

Így lesz tökéletes a jegeskávé

Tippek a pörkölőtől! 

Bár nincs róla pontos infónk, honnan ered, de a legendák szerint a jegeskávét francia gyarmatosítók találták fel, akik a nagy forróság miatt  tej helyett jéghideg vízzel öntötték fel a kávéjukat, hogy jobban bírják  a meleget. A jegeskávé azóta meghódította az egész világot, számtalan recept és elkészítési mód létezik, minden kávékultúrában más és más. Ám a lényeg mindenhol ugyanaz: a jéggel készített kávé a forró nyarak elengedhetetlen itala.

A görögök tejjel és jéggel összeturmixolva, azaz frappéként fogyasztják. Az olaszok tört jéggel és cukorral rázzák fel a kávét egy shakerben, Portugáliában citromszeletet adnak hozzá, míg Németországban és Ausztriában jó sok tejszínhabbal és vanília fagyival fogyasztják. 

De mi a helyzet nálunk? 

Kötelező kávés recept minden nyárra:  a JEGES LATTE! Nehéz elrontani, de néhány dologra fontos figyelni, ezért hoztunk pár tippet a Cracker Jack Coffee Roasters pörkölőitől: 

  • Természetesen a bele kerülő espresso minősége mindennél fontosabb
  • Emellett érdemes környékbeli, friss házi tejet használni. A tejet annyira gőzöljük fel, hogy langyos legyen és kapjon egy vékony tejhab réteget. Ez a textúra és a külcsín mellett azért fontos, mert a tejben levő cukrok megmutathatják magukat és sokkal balanszosabb italt kapunk.
  • A tejet bő jégre töltjük és finoman ráöntjük az espressot.🌱 természetesen növényi tejjel is nagyon finom, úgyis bátran ajánljuk 🙂😉

🍓Saját tipp, hogy filterkávéként készítsünk egy csodás Etióp kávét és ezt öntsük jégre, amibe akár néhány szem friss málnát, epret, ribizlit is beledobhatunk, ami a szemünknek is élmény lesz 🍓

 

Kövess minket máshol is

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.