fbpx

Specialty kaland

single-originspecialty-coffee-association
Terület:Amazonas, Nicaragua, Las Manos, Ntega, Kirundo, Nuevo Oriente
Fekvés:1200-2100m
Pörkölés:
Ízjegyek:almáspite, kesudió, passiógyümölcs, piros szőlő

(Egységár: 13600 Ft / kg)
This product is currently unavailable.

Jellemzők

Ha olyan csomagot keresel, amiben több különböző származású specialty tételt kóstolhatsz meg, akkor ne keress tovább, ennél kalandosabbat nem találsz. Más-más régióból való különlegességek ezek, a micro lot tételtől a magas minőségi standardokat megkövetelő szövetkezeti összefogásból származó kávékig. A csomag összeállításakor a pörkölő szakemberek különbözőségeire is figyeltünk így egy valóban változatos hangulatot teremthetsz a konyhádban, ha ezt választod.

Peru CECAFE: A CECAFE szervezet 2006-ban alakult 80 amazonasi termelő összefogásából, Gilmer Sánchez vezetésével. Mára több mint 800 tagot számlál, köztük 165 női farmert. Azon dolgoznak, hogy versenyképességüket folyamatosan emelni tudják, technikai és financiális támogatásokat biztosítanak és igényelnek, valamint közösségükön belül több szociális és környezeti programot futtatnak. Szüret idején a gazdák leválogatva, kézzel szüretelnek. A cseresznyéket tiszta vízben átmossák, és a szárító ágyakra terítik. Minden tételt gondosan felcímkéznek, és jól elkülönülő helyeken tartják variáns és szüret napja szerint kategorizálva. Az egyenletes száradás érdekében rendszeresen átforgatják. Az alapos előkészítés és online nyomonkövethető szállítás után az Impresso Micro Roastery vette kezelésbe a zöldkávét és varázsolt belőle egy őszi gyümölcsökre és tejcsokoládéra emlékeztető jegyekkel büszkélkedő kávét.

Nicaragua Maracaturra: Különleges micro-lot farmszelektált kávé a 12-szeres COE nyertes El Negrito Farmról, az AVX-Café pörkölésében. A Cup of excellence elismerés a legnagyobb presztizsű versenye a magas minőségű kávéknak. A 87 pontos kávé, melyet a kezedben tartasz egy Nicaraguára jellemző Maracaturra hybrid fajta, mely a Maragogipe és a Caturra fajták kereszteződéséből jött létre, ennek megfelelően egy nagy méretű kávészemmel van dolgunk. Közepesen sötét pörkölést kapott, ami a rá jellemző passiógyümölcsös, karamellás ízjegyeket emeli ki.

Burundi Turume szemes kávé: A Turumwe Cooperative-ot 2018-ben alapította Mr. Haruna, aki összefogta az Ntega környéki farmereket, akik folyamatos oktatást kapnak és szigorú előírások mentén növelik a minőséget, egyelőre kis tételben, nagyjából évi 200 zsák kávé termelése mellett. Ez a mosott feldolgozású burundi kávé kissé eltér a magasan termő afrikai társaitól a visszafogottabb savaival és fűszeres, “süteményes” ízjegyeivel. Leginkább az almáspite, és a fahéjas, mézes édesség fedezhető fel ebben az elegáns és komplex tételben, melyet a Maran Coffee-nak köszönhetünk.

Guatemala El Durazno: Habár a Ventura család öt generáció óta foglalkozik kávé termesztéssel, A Finca El Durazno egy 2012-ben vásárolt farm, ahol az első szüret 2018-ban volt. Rafael Ventura filozófiája az, hogy mindig van új, amit tanulni lehet a kávéról. Ez az esős és felhős terület gazdag vulkanikus eredetű anyagokban. Bourbon, Typica, Mundo Novo, Caturra, Maragogype, Catuai és Pacamara variánsokat rejt, melyekből a kesudiós, mézes, őszibarackos jegyeket emelte ki a Mantra Specialty Coffee Roastery.

A pörkölő

Neked ajánljuk

  • Hario V60 filter szett
  • Hario mini mill kézi kávéőrlő

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is