fbpx

Specialty kaland

organicsingle-originspecialty-coffee-association
Terület:Cajamarca, DNy Rwanda, Nicaragua, Las Manos, San Marcos & San Pablo
Fekvés:1200-2100m
Pörkölés:
Ízjegyek:karamell, passiógyümölcs, piros alma, törökmogyoró, zöldalma

4x250g 17 990Ft

(Egységár: 17990 Ft / kg)

Jellemzők

Ha olyan csomagot keresel, amiben több különböző származású specialty tételt kóstolhatsz meg, akkor ne keress tovább, ennél kalandosabbat nem találsz. Más-más régióból való különlegességek ezek, a micro lot tételtől a magas minőségi standardokat megkövetelő szövetkezeti összefogásból származó kávékig. A csomag összeállításakor a pörkölő szakemberek különbözőségeire is figyeltünk így egy valóban változatos hangulatot teremthetsz a konyhádban, ha ezt választod.

Peru Cajamarca: A cajamarcai kávékat édességükről, a piros és sárga gyümölcsök jegyeiről és élénk savasságukról ismerik. Cajamarca megyét tizenhárom tartomány alkotja. Peru északnyugati részén található, északon Ecuadorral, keleten Amazonasszal, délen La Libertaddal, nyugaton Lambayeque-vel és Piurával határos. Cajamarca a tengerszint feletti magasságának köszönhetően a Quechua régióban található (2300-3500 méteres tengerszint feletti magasságban), ami meghatározza, hogy éghajlata mérsékelt, száraz, napközben napos, de éjszaka hideg. Ez a tiszta ízű, dióra, vajas kekszre és almára emlékeztető ízvilággal büszkélkedő kávé mosott eljáráson esett át mielőtt a Cracker Jack-es Bazsi, a pörkölőmester kezelésbe vette volna.

Nicaragua Maracaturra: Különleges micro-lot farmszelektált kávé a 12-szeres COE nyertes El Negrito Farmról, az AVX-Café pörkölésében. A Cup of excellence elismerés a legnagyobb presztizsű versenye a magas minőségű kávéknak. A 87 pontos kávé, melyet a kezedben tartasz egy Nicaraguára jellemző Maracaturra hybrid fajta, mely a Maragogipe és a Caturra fajták kereszteződéséből jött létre, ennek megfelelően egy nagy méretű kávészemmel van dolgunk. Közepesen sötét pörkölést kapott, ami a rá jellemző passiógyümölcsös, karamellás ízjegyeket emeli ki.

Rwanda Inzovu Peaberry: Ruanda domborzata és éghajlata szempontjából tökéletes kávétermesztési feltételekkel van megáldva, beleértve tengerszint feletti magasságot, a rendszeres csapadékot, a jó szerkezetű és összetételű vulkanikus talajokat és a gazdagon, természetes módon előforduló bourbon arabica variánsokat.- A gondos feldolgozásnak és a szakértő pörkölésnek köszönhetően a csészében karamellre, zöldalmára és érett citrusokra emlékeztető italt kapunk. Mosott eljárással feldolgozott specialty kávé.

Costa Rica Tarrazzú San Rafael: San Josétól délre találhatók Tarrazú hegyei, melyek között a védett Csendes-óceáni partok mentén található a világ egyik leghíresebb kávétermelő vidéke, ahol 1200-2000 m között termesztik a legkiválóbb kávékat. A gazdag vulkanikus talaj, az ültetvények tengerszint feletti magassága, valamint a napfény, a hőmérséklet és a csapadék tökéletes kombinációja biztosítja a feltételeket a kivételes minőségű kávé előállításához. A végeredmény pedig egy fantasztikusan krémes testű kávé, amiben kellemes savak emelik ki a sűrű szilvalekvár és csokoládé ízjegyeket.

A pörkölő

Neked ajánljuk

 • Hario mini mill kézi kávéőrlő
 • Colombia high end specialty kávé

  Colombia Nestor Lasso

  Ízjegyek: áfonya, datolya, eper
  250g 6 990Ft
  Kosárba
 • vízforraló kannahattyúnyakú hario kanna

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is