fbpx

Specialty kaland

organicsingle-originspecialty-coffee-association
Terület:DNy Rwanda, La Paz - Comsa, Nicaragua, Las Manos, San Marcos & San Pablo
Fekvés:1200-2100m
Pörkölés:
Ízjegyek:karamell, passiógyümölcs, piros alma, szilva, törökmogyoró

4x250g 17 990Ft

(Egységár: 17990 Ft / kg)

Jellemzők

Ha olyan csomagot keresel, amiben több különböző származású specialty tételt kóstolhatsz meg, akkor ne keress tovább, ennél kalandosabbat nem találsz. Más-más régióból való különlegességek ezek, a micro lot tételtől a magas minőségi standardokat megkövetelő szövetkezeti összefogásból származó kávékig. A csomag összeállításakor a pörkölő szakemberek különbözőségeire is figyeltünk így egy valóban változatos hangulatot teremthetsz a konyhádban, ha ezt választod.

Honduras Marcala: A COMSA egy kávétermelő társaság a La Marcala régióban, amelynek kiemelt célja a gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi fenntarthatóság. Ennek a tételnek kiváló illata egyből megragad, a csokoládé alap mellett az édes karamell is megjelenik, viszont a leghangsúlyosabb az aszalt gyümölcs, licsi és karamellás alma ízei. Krémes testű, ideális savtartalommal, száraz feldolgozáson esett át mielőtt a Mobsterys Timi és Edina odapörkölt volna neki.

Nicaragua Maracaturra: Különleges micro-lot farmszelektált kávé a 12-szeres COE nyertes El Negrito Farmról, az AVX-Café pörkölésében. A Cup of excellence elismerés a legnagyobb presztizsű versenye a magas minőségű kávéknak. A 87 pontos kávé, melyet a kezedben tartasz egy Nicaraguára jellemző Maracaturra hybrid fajta, mely a Maragogipe és a Caturra fajták kereszteződéséből jött létre, ennek megfelelően egy nagy méretű kávészemmel van dolgunk. Közepesen sötét pörkölést kapott, ami a rá jellemző passiógyümölcsös, karamellás ízjegyeket emeli ki.

Rwanda Inzovu Peaberry: Ruanda domborzata és éghajlata szempontjából tökéletes kávétermesztési feltételekkel van megáldva, beleértve tengerszint feletti magasságot, a rendszeres csapadékot, a jó szerkezetű és összetételű vulkanikus talajokat és a gazdagon, természetes módon előforduló bourbon arabica variánsokat.- A gondos feldolgozásnak és a szakértő pörkölésnek köszönhetően a csészében karamellre, zöldalmára és érett citrusokra emlékeztető italt kapunk. Mosott eljárással feldolgozott specialty kávé.

Costa Rica Tarrazzú San Rafael: San Josétól délre találhatók Tarrazú hegyei, melyek között a védett Csendes-óceáni partok mentén található a világ egyik leghíresebb kávétermelő vidéke, ahol 1200-2000 m között termesztik a legkiválóbb kávékat. A gazdag vulkanikus talaj, az ültetvények tengerszint feletti magassága, valamint a napfény, a hőmérséklet és a csapadék tökéletes kombinációja biztosítja a feltételeket a kivételes minőségű kávé előállításához. A végeredmény pedig egy fantasztikusan krémes testű kávé, amiben kellemes savak emelik ki a sűrű szilvalekvár és csokoládé ízjegyeket.

A pörkölő

Neked ajánljuk

 • Colombia high end specialty kávé

  Colombia Nestor Lasso

  Ízjegyek: áfonya, datolya, eper
  250g 6 990Ft
  Kosárba
 • vízforraló kannahattyúnyakú hario kanna
 • Hario mini mill kézi kávéőrlő

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is