fbpx

Specialty kaland

organicsingle-originspecialty-coffee-association
Terület:Baja Verapaz, Cajamarca, DNy Rwanda, Nicaragua, Las Manos
Fekvés:1200-2100m
Pörkölés:
Ízjegyek:karamell, passiógyümölcs, piros alma, törökmogyoró, zöldalma

4x250g 16 990Ft

(Egységár: 16990 Ft / kg)

Készletfeltöltés alatt, de rendeld meg bátran, néhány nap és küldjük!

Jellemzők

Ha olyan csomagot keresel, amiben több különböző származású specialty tételt kóstolhatsz meg, akkor ne keress tovább, ennél kalandosabbat nem találsz. Más-más régióból való különlegességek ezek, a micro lot tételtől a magas minőségi standardokat megkövetelő szövetkezeti összefogásból származó kávékig. A csomag összeállításakor a pörkölő szakemberek különbözőségeire is figyeltünk így egy valóban változatos hangulatot teremthetsz a konyhádban, ha ezt választod.

Peru Cajamarca: A cajamarcai kávékat édességükről, a piros és sárga gyümölcsök jegyeiről és élénk savasságukról ismerik. Cajamarca megyét tizenhárom tartomány alkotja. Peru északnyugati részén található, északon Ecuadorral, keleten Amazonasszal, délen La Libertaddal, nyugaton Lambayeque-vel és Piurával határos. Cajamarca a tengerszint feletti magasságának köszönhetően a Quechua régióban található (2300-3500 méteres tengerszint feletti magasságban), ami meghatározza, hogy éghajlata mérsékelt, száraz, napközben napos, de éjszaka hideg. Ez a tiszta ízű, dióra, vajas kekszre és almára emlékeztető ízvilággal büszkélkedő kávé mosott eljáráson esett át mielőtt a Cracker Jack-es Bazsi, a pörkölőmester kezelésbe vette volna.

Nicaragua Maracaturra: Különleges micro-lot farmszelektált kávé a 12-szeres COE nyertes El Negrito Farmról, az AVX-Café pörkölésében. A Cup of excellence elismerés a legnagyobb presztizsű versenye a magas minőségű kávéknak. A 87 pontos kávé, melyet a kezedben tartasz egy Nicaraguára jellemző Maracaturra hybrid fajta, mely a Maragogipe és a Caturra fajták kereszteződéséből jött létre, ennek megfelelően egy nagy méretű kávészemmel van dolgunk. Közepesen sötét pörkölést kapott, ami a rá jellemző passiógyümölcsös, karamellás ízjegyeket emeli ki.

Rwanda Inzovu Peaberry: Ruanda domborzata és éghajlata szempontjából tökéletes kávétermesztési feltételekkel van megáldva, beleértve tengerszint feletti magasságot, a rendszeres csapadékot, a jó szerkezetű és összetételű vulkanikus talajokat és a gazdagon, természetes módon előforduló bourbon arabica variánsokat.- A gondos feldolgozásnak és a szakértő pörkölésnek köszönhetően a csészében karamellre, zöldalmára és érett citrusokra emlékeztető italt kapunk. Mosott eljárással feldolgozott specialty kávé.

Guatemala Finca Bremen: A guatemalai Purulhá területén található Baja Verapazban működő Finca Bremen 350 helyi családnak biztosít megélhetést, és jelentősen hozzájárul a környék ökológiai fejlődéséhez működésével. Ha egy szóval kellene összefoglalni a törekvéseiket, akkor a fenntarthatóság lenne az, amivel illetnénk őket, hiszen Rainforest és organic certificate-el is rendelkezik a farm. Ez a tétel 1350 m tengerszint feletti magasságban kézzel szedett Caturra és Catuai fajta. A Mantra pörkölőnek már csak az a feladata, hogy az omniroast profilra pörköltmosott feldolgozáson átesett kávészemekből kihozza egyszerre a lédús narancs, az élénk gránátalma és a fekete tea ízjegyeit, amit ott hordoz magában ez a specialty kávé.

A pörkölő

Neked ajánljuk

 • vízforraló kannahattyúnyakú hario kanna
 • Nicaragua high end specialty kávé

  Nicaragua El Duende

  Ízjegyek: csokoládé, karamell, vörösgyümölcs
  250g 4 590Ft
  Kosárba
 • Hario mini mill kézi kávéőrlő

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is