fbpx

Specialty kaland

organicsingle-originspecialty-coffee-association
Terület:Copan La Union, Kivu Karango, Nicaragua, Las Manos, Nuevo Oriente
Fekvés:1200-2100m
Pörkölés:
Ízjegyek:csipkebogyó, kesudió, lime, meggy, passiógyümölcs

4x250g 13 600Ft

(Egységár: 13600 Ft / kg)

Jellemzők

Ha olyan csomagot keresel, amiben több különböző származású specialty tételt kóstolhatsz meg, akkor ne keress tovább, ennél kalandosabbat nem találsz. Más-más régióból való különlegességek ezek, a micro lot tételtől a magas minőségi standardokat megkövetelő szövetkezeti összefogásból származó kávékig. A csomag összeállításakor a pörkölő szakemberek különbözőségeire is figyeltünk így egy valóban változatos hangulatot teremthetsz a konyhádban, ha ezt választod.

Honduras La Torrera egy kis faluból származik Copan La Union területéről, 1500-1600 méter magasságból. Ez a tétel különböző kistermelőktől származó kávékból állt össze, akiknek körülbelül 3-5 hektárnyi földjük van. A kávét a termelők és családjaik maguk szedték, és egy központi mosóállomáson dolgozták fel, a megemelt ágyakon szárítás előtt.
Ezen termelők még nem állítottak elő mikrolotokat ezelőtt, ezzel az összefogással szeretnék ösztönözni őket a szüret és a feldolgozási módszerek minőségének még magasabb szintre való fejlesztésére. Ez a tiszta ízű, feketeteára, citrusokra, és vajkaramellre emlékeztető ízvilággal büszkélkedő kávé mosott eljáráson esett át mielőtt a Cracker Jack-es Bazsi, a pörkölőmester kezelésbe vette volna.

Nicaragua Maracaturra: Különleges micro-lot farmszelektált kávé a 12-szeres COE nyertes El Negrito Farmról, az AVX-Café pörkölésében. A Cup of excellence elismerés a legnagyobb presztizsű versenye a magas minőségű kávéknak. A 87 pontos kávé, melyet a kezedben tartasz egy Nicaraguára jellemző Maracaturra hybrid fajta, mely a Maragogipe és a Caturra fajták kereszteződéséből jött létre, ennek megfelelően egy nagy méretű kávészemmel van dolgunk. Közepesen sötét pörkölést kapott, ami a rá jellemző passiógyümölcsös, karamellás ízjegyeket emeli ki.

Congo Karango: Kongó új szereplője a specialty kávé termelő országoknak: folyamatos, de lassú fejlődés jellemzi a kongóból érkező különleges kávékat, hiszen több hátráltató tényező befolyásolja a feltörekvőben lévő iparágat, mint pl a polgárháború vagy a központi feldolgozó állomások hiánya. Ennek ellenére nagyon szép tételek kerülnek ki az egzotikus ültetvényekről, a bőséges esőnek és vulkanikus talajnak hála. Erre a közepesen világos pörkölésű tételre a letisztult és kifinomult ízvilág, az édes és gyümölcsösen lágy lime-os ízjegyek jellemzők.

Guatemala El Durazno: Habár a Ventura család öt generáció óta foglalkozik kávé termesztéssel, A Finca El Durazno egy 2012-ben vásárolt farm, ahol az első szüret 2018-ban volt. Rafael Ventura filozófiája az, hogy mindig van új, amit tanulni lehet a kávéról. Ez az esős és felhős terület gazdag vulkanikus eredetű anyagokban. Bourbon, Typica, Mundo Novo, Caturra, Maragogype, Catuai és Pacamara variánsokat rejt, melyekből a kesudiós, mézes, őszibarackos jegyeket emelte ki a Mantra Specialty Coffee Roastery.

A pörkölő

Neked ajánljuk

  • Hario V60 filter szett
  • hario filterpapír
  • Hario mini mill kézi kávéőrlő

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is