fbpx

Peru Cajamarca

organicsingle-originspecialty-coffee-association
Terület:Cajamarca
Fekvés:2300-2500m
Pörkölés:
Ízjegyek:alma, dió, vajas keksz

250g 4 790Ft

(Egységár: 19160 Ft / kg)

Availability: Készleten

Jellemzők

Cajamarca Peru északnyugati részén található, északon Ecuadorral, keleten Amazonasszal, délen La Libertaddal, nyugaton Lambayeque-vel és Piurával határos. Cajamarca a tengerszint feletti magasságának köszönhetően a Quechua régióban található (2300-3500 méteres tengerszint feletti magasságban), ami meghatározza, hogy éghajlata mérsékelt, száraz, napközben napos, de éjszaka hideg. Az éves átlaghőmérséklet 15,6 °C, az esős évszak decembertől márciusig tart.

A különböző régiókban azonban egyes városok trópusi éghajlatúak. Ezenkívül a tengerpart és a dzsungel közelsége, nem beszélve az Egyenlítőhöz való közelségéről, a perui Sierra megyék közül a legjobb éghajlattal rendelkezik. A legnagyobb kávétermelő tartományok Jaén és San Ignacio, amelyek 900 és 1950 m tengerszint feletti magasság között helyezkednek el. Typica, Caturra és Bourbon fajtákat termesztenek itt.

A cajamarcai kávékat édességükről, a piros és sárga gyümölcsök jegyeiről és élénk savasságukról ismerik. Cajamarca megyét tizenhárom tartomány alkotja.

Ez a tiszta ízű, dióra, almár és vajas kekszre emlékeztető ízvilággal büszkélkedő kávé mosott eljáráson esett át mielőtt a Cracker Jack-es Bazsi, a pörkölőmester kezelésbe vette volna.

Elkészítése espressoként, vagy kotyogósban ajánlott.

A pörkölő

Cracker Jack
Pécs városa az európai kultúra meghatározó szereplője, de a gasztronómiai térképre is felírta magát az utóbbi években. A három fiatalból álló Cracker Jack csapat elérkezettnek látta az időt, hogy a gombamód sokasodó specialty kávézók mellett egy helyi kávépörkölő is létesüljön, így indították útjára a magas sztenderdeknek is megfelelő kis üzemüket egy olyan közvetlen és természetes szellemiségben, ami magára a városra is jellemző. Azzal a céllal pörkölik kávéikat, hogy elérjék az adott kávéban rejlő maximális potenciált. A zöldkávét IKAWA mintapörkölő segítségével tesztelik. Az üzemben minden esetben stabil körülmények uralkodnak, hiszen a zöldkávét hűtőkamrában tárolják, kontrollált hőmérséklet és páratartalom mellett. A kis tételben pörkölt kávék kézzel történő leválogatása garantálja a legmagasabb minőséget, a hibás szemek eltávolítása segít a tökéletes íz megteremtésében. Minden pörkölést követően saját QC (quality control) protokoljuk szerint kóstolják az aznapi batcheket.

Neked ajánljuk

  • Brazil Cerrado szemes kávé
  • Honduras Marcala specialty kávé

    Honduras Marcala

    Ízjegyek: csokoládé, karamell, karamellás alma, licsi
    250g 3 990Ft
    Kosárba
  • specialty szemes kávé válogatás

    Specialty kaland

    Ízjegyek: karamell, passiógyümölcs, piros alma, törökmogyoró, zöldalma
    4x250g 17 990Ft
    Kosárba

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is