fbpx

Honduras La Torrera

organicsingle-originspecialty-coffee-association
Terület:Copan La Union
Fekvés:1500-1600m
Pörkölés:
Ízjegyek:cseresznye, csipkebogyó, vajas

250g 3 990Ft

(Egységár: 15960 Ft / kg)

Availability: Készleten

Jellemzők

La Torrera egy kis falu a hondurasi Copan La Union területén, 1500-1600 méter magasságban. Fő termesztett fajtavariánsok a catuai, parainema, IHCAFE 90 és lempira. A hűvösebb éjszakai hőmérséklet meghosszabbítja a kávécseresznye érését, és a talaj tápanyagokban pedig rendkívül gazdag.
Ez a tétel különböző kistermelőktől származó kávékból állt össze, akiknek körülbelül 3-5 hektárnyi földjük van.
A kávét a termelők és családjaik maguk szedték, és egy központi mosóállomáson dolgozták fel, a megemelt ágyakon szárítás előtt.
Ezen termelők még nem állítottak elő mikrolotokat ezelőtt, ezzel az összefogással szeretnék ösztönözni őket a szüret és a feldolgozási módszerek minőségének még magasabb szintre való fejlesztésére.

Ez a tiszta ízű, feketeteára, citrusokra, és vajkaramellre emlékeztető ízvilággal büszkélkedő kávé mosott eljáráson esett át mielőtt a Cracker Jack-es Bazsi, a pörkölőmester kezelésbe vette volna.

Elkészítése espressoként, vagy kotyogósban ajánlott, de meglehetősen világos pörkölése miatt filter eszközzel is lehet vele kísérletezni.

A pörkölő

Cracker Jack
Pécs városa az európai kultúra meghatározó szereplője, de a gasztronómiai térképre is felírta magát az utóbbi években. A három fiatalból álló Cracker Jack csapat elérkezettnek látta az időt, hogy a gombamód sokasodó specialty kávézók mellett egy helyi kávépörkölő is létesüljön, így indították útjára a magas sztenderdeknek is megfelelő kis üzemüket egy olyan közvetlen és természetes szellemiségben, ami magára a városra is jellemző. Azzal a céllal pörkölik kávéikat, hogy elérjék az adott kávéban rejlő maximális potenciált. A zöldkávét IKAWA mintapörkölő segítségével tesztelik. Az üzemben minden esetben stabil körülmények uralkodnak, hiszen a zöldkávét hűtőkamrában tárolják, kontrollált hőmérséklet és páratartalom mellett. A kis tételben pörkölt kávék kézzel történő leválogatása garantálja a legmagasabb minőséget, a hibás szemek eltávolítása segít a tökéletes íz megteremtésében. Minden pörkölést követően saját QC (quality control) protokoljuk szerint kóstolják az aznapi batcheket.

Neked ajánljuk

  • specialty ajándék csomag

    Specialty kaland

    Ízjegyek: csipkebogyó, kesudió, lime, meggy, passiógyümölcs
    4x250g 13 600Ft
    Kosárba
  • honduras kávéscsomag

    Honduras duo

    Ízjegyek: almabor, cseresznye, csipkebogyó, licsi
    2x250g 7 490Ft
    Kosárba
  • Honduras Marcala specialty kávé

    Honduras Marcala

    Ízjegyek: almabor, csokoládé, karamell, licsi
    250g 3 990Ft
    Kosárba

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is