fbpx

Honduras duo

organicsingle-originspecialty-coffee-association
Terület:Copan La Union, La Paz - Comsa
Fekvés:1450-1700m
Pörkölés:
Ízjegyek:almabor, cseresznye, csipkebogyó, licsi

2x250g 7 490Ft

(Egységár: 15180 Ft / kg)

Jellemzők

A hondurasi kávétermesztés két eltérő felfogásban, a tiszta, de lágyan gyümölcsös kávéíz kedvelőinek szuper választás. Fő célunk a csomag összeállításakor az volt, hogy egy mosott és egy száraz eljáráson átesett kávét tudj összehasonlítani egy csapásra, a különbséget érezni fogod, de Neked vajon melyik lesz a befutó? A csomag tartalma: Mobstery Honduras Marcala és Cracker Jack Honduras La Torrera

Honduras Közép-Amerika termőterületének szívében helyezkedik el. Ebben a régióban a környezeti feltételek mindig ideálisak voltak a kávé előállításához a talaj összetételének, a légköri viszonyoknak, a tengerszint feletti magasságnak és a magasan képzett gazdálkodóknak köszönhetően. Ilyen magasságokban a levegő nappal hűvösebb, éjszaka gyakran hideg, ebből adódóan a hosszú és lassú érés kiváló testet és ízeket kölcsönöz a kávécseresznyéből készült főzetnek.

Honduras Marcala: A COMSA egy kávétermelő társaság a La Marcala régióban, amelynek kiemelt célja a gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi fenntarthatóság. Ennek a tételnek kiváló illata egyből megragad, a csokoládé alap mellett az édes karamell is megjelenik, viszont a leghangsúlyosabb az aszalt gyümölcs, licsi és almabor ízei. Krémes testű, ideális savtartalommal, száraz feldolgozáson esett át mielőtt a Mobsterys Timi és Edina odapörkölt volna neki.

A Honduras beli La Torrera egy kis falu a hondurasi Copan La Union területén, 1500-1600 méter magasságban. Ez a tétel különböző kistermelőktől származó kávékból állt össze, akiknek körülbelül 3-5 hektárnyi földjük van. A kávét a termelők és családjaik maguk szedték, és egy központi mosóállomáson dolgozták fel, a megemelt ágyakon szárítás előtt.
Ezen termelők még nem állítottak elő mikrolotokat ezelőtt, ezzel az összefogással szeretnék ösztönözni őket a szüret és a feldolgozási módszerek minőségének még magasabb szintre való fejlesztésére. Ez a tiszta ízű, feketeteára, citrusokra, és vajkaramellre emlékeztető ízvilággal büszkélkedő kávé mosott eljáráson esett át mielőtt a Cracker Jack-es Bazsi, a pörkölőmester kezelésbe vette volna.

Összehasonlításra fel!

A pörkölő

Neked ajánljuk

  • Brazil specialty kávé
  • Brazil Panorama

    Ízjegyek: kakaó, karamell, virág
    250g, 1000g 2 990Ft10 990Ft
    Kosárba
  • filter kávéfőző

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is