A Hafursa Haru mosóállomás rendkívül közel fekszik Yirgacheffe városához, nem messze az Oromia zóna határától. A térség népessége éppen csak 195 ezer felett van, aminek csupán 8%-át teszi ki a városi lakosság. A mosóállomáson 12 egységesített fermentációs medence, és több mint 160 szárító ágy található. Ennek köszönhetően a feldolgozott tételek gyorsan forgathatóak, miközben lekövethetőségük is megmarad. A mosóállomásra a helyiek terményei kerülnek be.
A cseresznyéket kézzel szüretelik, így már a szemmel látható defekteket előre kiszűrik. Újra leválogatják a szemeket, mielőtt még az emelt ágyakra kerülnének, ahol nagyjából 21 nap alatt készre száradnak. Amikor kiszáradnak, a hántolóba kerülnek, majd Addis Ababába szállítják, ahol osztályozzák, végül pedig exportálják a babokat.
Ami az ízjegyeit illeti a natural Etiópokra jellemző kirobbanóan gyümölcsös, semmi máshoz nem fogható egyediség jellemzi virágos, erdei gyümölcs teára emlékeztető illatossággal.
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.
© copyright 2022, Koffein Roasters
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.