A sugarcane technológiával koffeinmentesített kávék esetében beszélünk más szóval természetes koffenmentesítési eljárásról, mellékízek és ellaposodott aromák nélkül. A folyamat a cukornádból származó melasz fermentálásával kezdődik, hogy etanolt állítsanak elő. Ezt az alkoholt ezután ecetsavval összekeverik, így etil-acetátot kapnak, amit aztán felhasználnak a koffein kioldására. Kolumbiában, ahol a cukornád könnyen beszerezhető, gazdaságilag nagyon ésszerű ezt a bőséges erőforrást a kávéipar kiegészítésére használni. Az etil-acetát borban, sörben, gyümölcsben, zöldségben és egyéb ételekben és italokban is megtalálható.
A Castillo szövetkezettől származó Canicafe1 variánsból álló guatemalai tételünket ezen mosással kombinált eljárásnak vetették alá, így a megszokott specialty kávéélményt élvezhetjük benne koffeinmentesen is a Mantra csapat pörkölőmesterének hála.
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
© copyright 2022, Koffein Roasters
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.