fbpx

Costa Rica San Francisco espresso

cup-of-excellencesingle-originspecialty-coffee-association
Terület:Tarazzú
Fekvés:1700-1950m
Pörkölés:
Ízjegyek:aszalt szilva, cseresznye, csokoládé, málna

250g 3 900Ft

(Egységár: 15600 Ft / kg)

Jellemzők

Tarrazu az egyik legismertebb régió Costa Ricában. Minőségi termelését az 1960-ban 228 kisgazda alapította Coopetarazzu nevű szervezetet kezdeményezte, mely szervezet a mai napra már több mint 3000 tagot számlál, évente pedig több mint 135 ezer tonna kávét termel. A farmok nagy része 1200-1500 méteres magasságban fekszik, átlagos területük pedig 4 hektár.

A szervezetet az évek során kiemelkedő minőségi fejlődése és teljesítményei tették egyedivé. Kiemelt fontossággal kezelik a fenntarthatóságot, és ennek jegyében a minőség folyamtos javítását, fejlesztését. Ezzel nemcsak a termelés és gazdálkodás nívóját kívánják javítani, hanem a helyi lakosok és dolgozók életszínvonalát is.
Energiáikat nagyrészt a különböző mezőgazdasági gyakorlatok tökéletesítésébe, így például az árnyékolásba, a termőtalaj minőségének folyamatos ellenőrzésébe, az ültetvények megújításába fektették. Az energiafelhasználás csökkentése érdekében pedig nem egy ültetvényükön napelemes rendszereket alkalmaznak.

A San Francisco közösség 12 termelő családból nőtte ki magát, 2014-ben. Három év alatt a létszám 40 főre emelkedett. A családok mindegyike hozzájárult a közösségi tételhez. Farmjaikon caturra és catuaí variánsokat termesztenek. 1700 és 1950 méteres tengerszintfeletti magasságon fekvő farmjaik Llano Bonito kiemelt kerületeiben találhatók.

Az itt dolgozó közösséget leginkább a kávé iránti elhivatottság és szenvedély, valamint a folyamatos fejlődés és minőségjavulás iránti vágy hajtja. Büszkék rá, hogy a Coop Tarrazú közösségi programjában részt vehetnek. Minden tag fő megélhetési formája a kávé, a feldolgozás teljes folyamatát együtt végzik és fejlesztik, összedolgozva, így biztosítva a minőség folyamatos szintjét. Tételünk espresso főzete érett gyümölcsökre és telt vörösborra emlékeztet, mely kiegyensúlyozott és nem bántó sav összetételével rendelkezik.

A pörkölő

Impresso Micro Roastery
Alapítva 2017. A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva. Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása. A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.

Neked ajánljuk

  • Ethiopia Banko Gothigi

    Ízjegyek: feketetea, sárgabarack, vanília, vérnarancs
    250g 3 900Ft
    Kosárba
  • Costa Rica San Francisco duett

    Ízjegyek: aszalt szilva, málna, mandarin, mandula
    2x250g 6 900Ft
    Kosárba

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is