fbpx

Costa Rica San Francisco

single-originspecialty-coffee-association
Terület:Tarazzú
Fekvés:1700-1950m
Pörkölés:
Ízjegyek:mandarin, mandula, sárgabarack, vajas

250g 3 990Ft

(Egységár: 15960 Ft / kg)

Availability: Készleten

Jellemzők

Costa Rica egy kicsi ország, de az éghajlat sokszínűsége miatt annál jelentősebb kávék termesztésére ad lehetőséget. San Francisco a Cordillera Central egyik kerületének neve, amelyet La Zona de los Santos-nak is neveznek. Ez az elnevezés Edgar Fallas Solis családjának farmját is jelöli. A család 10-12 hektáron gazdálkodik, ahol a kávécserjék mellett avokadó, citrusfélék és banánfák is növekednek, ezzel is erősítve a biodiverzitást. A gazdaság több különböző parcellára oszlik, a Specialty mikrotételeket 1700 méter felett termesztik. Edgar és családja a második generáció az 55 éve működő gazdaságban, ahol eredetileg Caturrát termesztettek, ám később Catuai és Catimore variánsokkal színesedett a farm. A palántáikat az Icafe kutatóközpontból szerzik be. A környezet védelme kiemelt szerepet tölt be Edgar gazdaságában, emiatt sok biodinamikus technikát is alkalmaz.

Elkészítése espressoként, vagy kotyogósban ajánlott, de meglehetősen világos pörkölése miatt filter eszközzel is elkészíthető.

A pörkölő

Cracker Jack
Pécs városa az európai kultúra meghatározó szereplője, de a gasztronómiai térképre is felírta magát az utóbbi években. A három fiatalból álló Cracker Jack csapat elérkezettnek látta az időt, hogy a gombamód sokasodó specialty kávézók mellett egy helyi kávépörkölő is létesüljön, így indították útjára a magas sztenderdeknek is megfelelő kis üzemüket egy olyan közvetlen és természetes szellemiségben, ami magára a városra is jellemző. Azzal a céllal pörkölik kávéikat, hogy elérjék az adott kávéban rejlő maximális potenciált. A zöldkávét IKAWA mintapörkölő segítségével tesztelik. Az üzemben minden esetben stabil körülmények uralkodnak, hiszen a zöldkávét hűtőkamrában tárolják, kontrollált hőmérséklet és páratartalom mellett. A kis tételben pörkölt kávék kézzel történő leválogatása garantálja a legmagasabb minőséget, a hibás szemek eltávolítása segít a tökéletes íz megteremtésében. Minden pörkölést követően saját QC (quality control) protokoljuk szerint kóstolják az aznapi batcheket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is