Costa Rica San Francisco
Jellemzők
Costa Rica egy kicsi ország, de az éghajlat sokszínűsége miatt annál jelentősebb kávék termesztésére ad lehetőséget. San Francisco a Cordillera Central egyik kerületének neve, amelyet La Zona de los Santos-nak is neveznek. Ez az elnevezés Edgar Fallas Solis családjának farmját is jelöli. A család 10-12 hektáron gazdálkodik, ahol a kávécserjék mellett avokadó, citrusfélék és banánfák is növekednek, ezzel is erősítve a biodiverzitást. A gazdaság több különböző parcellára oszlik, a Specialty mikrotételeket 1700 méter felett termesztik. Edgar és családja a második generáció az 55 éve működő gazdaságban, ahol eredetileg Caturrát termesztettek, ám később Catuai és Catimore variánsokkal színesedett a farm. A palántáikat az Icafe kutatóközpontból szerzik be. A környezet védelme kiemelt szerepet tölt be Edgar gazdaságában, emiatt sok biodinamikus technikát is alkalmaz.
Elkészítése espressoként, vagy kotyogósban ajánlott, de meglehetősen világos pörkölése miatt filter eszközzel is elkészíthető.
A pörkölő
Neked ajánljuk
-
Costa Rica San Francisco espresso
Ízjegyek: aszalt szilva, cseresznye, csokoládé, málna250g 3 900FtKosárba -
Costa Rica San Francisco duett
Ízjegyek: aszalt szilva, málna, mandarin, mandula2x250g 6 900FtKosárba
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.