fbpx

Costa Rica San Francisco duett

single-originspecialty-coffee-association
Terület:Tarazzú
Fekvés:1700-1950m
Pörkölés:
Ízjegyek:aszalt szilva, málna, mandarin, mandula

2x250g 6 900Ft

(Egységár: 13800 Ft / kg)

Jellemzők

A ritka alkalmak egyike, amikor két azonos területről származó kávét hasonlíthatsz össze az alapján, hogy két pörkölőmester mit alkotott a nyerskávékkal. Ez olyan, mintha két cukrász készítené azonos alapanyagokból ugyanazt a tortát, biztosan találsz benne eltérést, és pont ez adja meg a varázsát. Összehasonlító felfedezésre fel!

Impresso Micro Roastery verzió: Tarrazu méltán híres kávétermelő régió Costa Ricában, egy sok tagot számláló szervezet keze munkáját dícséri az itteni kávé, ami a fenntarthatóság és a ‘minőség mindenek felett’ elvét ötvözi sikeresen. Az eredmény magáaért beszél: tételünk espresso főzete Körmendi Gábor elgondolásában érett gyümölcsökre és telt vörösborra emlékeztet, mely kiegyensúlyozott és nem bántó sav összetétellel rendelkezik.

Cracker Jack Coffee Roasters verzió: Edgar Fallas Solis családjának farmja is ezen a vidéken található. A család 10-12 hektáron gazdálkodik, ahol a kávécserjék mellett avokadó, citrusfélék és banánfák is növekednek, ezzel is erősítve a biodiverzitást. A specialty mikrotételeket 1700 méter felett termesztik. Edgar és családja a második generáció az 55 éve működő gazdaságban, ahol Caturra mellett Catuai és Catimore variánsokat is termesztenek. A környezet védelme kiemelt szerepet tölt be náluk, emiatt biodinamikus technikát is alkalmaznak. A Cracker Jack pörkölőmestere Hajdú Balázs keze munkája ugyanabban a kávéban a sárgabarackos, mandulás és mandarinos ízjegyeket domborította ki. Világos pörkölése miatt nemcsak espressoként, de filterkávéként is megállja helyét.

A pörkölő

Neked ajánljuk

  • V60 filter kávéfőző
  • kávéfilter
  • Hario mini mill kézi kávéőrlő

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is