Jellemzők
Akárcsak a San Lorenzo régió többi farmja, a Santa Rosa is igencsak picike: a tulajdonos, Jose Efrain Villada családjával 1 hektáron gazdálkodik. A helyzet előnye, hogy teljes mértékben ők felügyelik a szüret minőségét, nincs szükségük szezonális munkásokra, akik utasítás alapján szüretelik az érett cseresznyéket, hiszen ők maguk képesek ellátni a feladatot.
A San lorenzoi mikroklíma és környezet már bizonyította potenciálját a kiemelkedő kávétételek terén. Mindez ötvözve Jose aprólékos, odafigyelő gazdálkodási és feldolgozási módszereivel, Finca Santa Rosáról folyamatosan magas minőségű tételek érkeznek.
Szüret idején a szemek először a magozógépbe kerülnek, ami mechanikusan eltávolítja a gyümölcshús nagyjából 95%-át, a többit rajta hagyja. Ez a vékony gyümölcshús réteg járul hozzá a tétel komplex és gazdag édességéhez. Villada egy rövid, száraz fermentációs folyamat során megszabadul a gyümölcshús maradék részétől is, majd röviden átmossa tiszta vízben. Miután átmosta, a szemeket emelt ágyakra teríti, ami segíti az egyenletes száradást.
Mosott eljárással feldolgozott Castillo variáns
A pörkölő
Neked ajánljuk
-
Costa Rica San Francisco duett
Ízjegyek: aszalt szilva, málna, mandarin, mandula2x250g 6 900FtKosárba -
Costa Rica San Francisco espresso
Ízjegyek: aszalt szilva, cseresznye, csokoládé, málna250g 3 900FtKosárba
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.