Jellemzők
Ez a kávé az El Diviso farmról származik, amit a 24 éves Nestor Lasso termelő irányít. Nagyapja José Uribe alapította a farmot, ami mára 18 hektáros területeten nyúlik el, amiből 2 hektár erdőből áll.
A farmon a kávéfajták széles spektrumát termesztik.
Nestor változatos feldolgozási módszereket kombinál és gondozza embereivel az itt élő 80 000 kávécserjét 1700-1850 méteres magasságban. Az egész család munkájával és folyamatos megtakarításokkal tudták kiépíteni az infrastruktúrát a különböző kávéfajták feldolgozásához; miközben mindig a jobb minőséget keresik, mind a kávéban, mind az életükben.
„Álmunk az, hogy olyan különleges kávét termeljünk, amely az egész világba eljut”- mondja Nestor, és mi ez ha nem egy beteljesült álom, hiszen eljutott egészen a te csészédig.
És bizony egy álom ez a 87,5 pontos kávé: eper és áfonya, élénk savakkal és édes medjool datolyával a lecsengésben, egyszerűen nem tudunk betelni vele, mióta a cuppingon kikerekedett a szemünk ennek az anaerob tételnek a kóstolásakor.
Néhány szó a feldolgozásáról: Ehhez a natural eljárással készült kávéhoz először a lebegtetési folyamatot végzik el, hogy csak a legjobb (teljesen érett) cseresznyéket válasszák ki. Ezután 70 órán keresztül, 17 °C-os átlaghőmérsékleten, zsákokban történik az anaerob erjesztés. A cseresznyét ezután egy tartályba helyezik, ahol 28 órás oxidációs folyamat zajlik; a maximális hőmérséklet elérheti a 42° Celsius-fokot. Ezután a kávét 50 kg-os zsákokba töltik, ahol 30 órás anaerob erjedés következik (16-20 °C-on). Ezután 45 °C-os vízzel töltött tartályokba engedik át az érett „masszát” , ahol az előző szüretből származó erjedési anyagokat adják hozzá. Ez a folyamat 18 órán át tart, ahol a keveréket időnként megkeverik.
Szárítási folyamat: a kávét parabolikus szárítórendszerben, legfeljebb 32 °C-os hőmérsékleten szárítják. Amint eléri a 18%-os nedvességtartalmat, a szárítási folyamatot megszakítják, azzal, hogy a kávét sötét zsákokban, sötét raktárban tárolják 60 órán keresztül. Ezt követően ugyanott szárítják, amíg el nem éri a 11%-os nedvességtartalmat.
A pörkölő
Neked ajánljuk
-
Rwanda Nova Café des Mamas
Ízjegyek: bogyós gyümölcsök, étcsokoládé, gyógynövény250g 3 990FtKosárba -
Specialty kaland
Ízjegyek: karamell, passiógyümölcs, piros alma, szilva, törökmogyoró4x250g 17 990FtKosárba
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.