fbpx

Colombia Nestor Lasso

single-originspecialty-coffee-association
Terület:Pitalito, Huila
Fekvés:1700 - 1850 m
Pörkölés:
Ízjegyek:áfonya, datolya, eper

250g 6 990Ft

(Egységár: 27960 Ft / kg)

Availability: Készleten (utánrendelhető)

MennyiségÁrKedvezmény
1 - 96 990Ft0%
10+5 910Ft15.45%

Jellemzők

Ez a kávé az El Diviso farmról származik, amit a 24 éves Nestor Lasso termelő irányít. Nagyapja José Uribe alapította a farmot, ami mára 18 hektáros területeten nyúlik el, amiből 2 hektár erdőből áll.
A farmon a kávéfajták széles spektrumát termesztik.
Nestor változatos feldolgozási módszereket kombinál és gondozza embereivel az itt élő 80 000 kávécserjét 1700-1850 méteres magasságban. Az egész család munkájával és folyamatos megtakarításokkal tudták kiépíteni az infrastruktúrát a különböző kávéfajták feldolgozásához; miközben mindig a jobb minőséget keresik, mind a kávéban, mind az életükben.
„Álmunk az, hogy olyan különleges kávét termeljünk, amely az egész világba eljut”- mondja Nestor, és mi ez ha nem egy beteljesült álom, hiszen eljutott egészen a te csészédig.

És bizony egy álom ez a 87,5 pontos kávé: eper és áfonya, élénk savakkal és édes medjool datolyával a lecsengésben, egyszerűen nem tudunk betelni vele, mióta a cuppingon kikerekedett a szemünk ennek az anaerob tételnek a kóstolásakor.

Néhány szó a feldolgozásáról: Ehhez a natural eljárással készült kávéhoz először a lebegtetési folyamatot végzik el, hogy csak a legjobb (teljesen érett) cseresznyéket válasszák ki. Ezután 70 órán keresztül, 17 °C-os átlaghőmérsékleten, zsákokban történik az anaerob erjesztés. A cseresznyét ezután egy tartályba helyezik, ahol 28 órás oxidációs folyamat zajlik; a maximális hőmérséklet elérheti a 42° Celsius-fokot. Ezután a kávét 50 kg-os zsákokba töltik, ahol 30 órás anaerob erjedés következik (16-20 °C-on). Ezután 45 °C-os vízzel töltött tartályokba engedik át az érett „masszát” , ahol az előző szüretből származó erjedési anyagokat adják hozzá. Ez a folyamat 18 órán át tart, ahol a keveréket időnként megkeverik.

Szárítási folyamat: a kávét parabolikus szárítórendszerben, legfeljebb 32 °C-os hőmérsékleten szárítják. Amint eléri a 18%-os nedvességtartalmat, a szárítási folyamatot megszakítják, azzal, hogy a kávét sötét zsákokban, sötét raktárban tárolják 60 órán keresztül. Ezt követően ugyanott szárítják, amíg el nem éri a 11%-os nedvességtartalmat.

A pörkölő

Koffein Roasters
Több év pörkölőpartnereinkkel közös munka után eljött az ideje, hogy az alapoktól kezünkbe vegyük a kávéink megalkotását. A zöldkávé kiválasztása egy nagyon izgalmas feladat a minták bekérésétől és  a cupping folyamat meglepetéseitől kezdve az első kávészsákok megérkezéséig. Fogadjátok szeretettel az első fecskéket, amiket pörkölőmestereinkkel Gáborral és Ádámmal közösen az alapoktól álmodtunk meg nektek. Büszkeséggel tölt el minket a polcainkon sorakozva látni ezeket a csomagokat és visszaemlékezni az útra és az élményekre, amik ide vezettek. 

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.

Kövess minket máshol is