Jellemzők
Pocos de Caldas vulkanikus hegységén 970 és 1250 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el az Andre Sanchez Estates. Az alapító unokái, André és João Paulo működtetik a farmot, ami mellett megalapították a Volcano Origin Coffee szervezetet, amely segíti a régió egyedülálló karakterű kávéinak népszerűsítését. A birtokon 400 ember dolgozik 25 hektáron. A kávé előállításának széles ismeretei mellett erős társadalmi- és környezettudatosság is tapasztalható a családon belül. A szüret során kézzel szedik az érett cseresznyéket, majd rendszeres forgatás mellett kiterítve szárítják 10-14 napig. A szárítás után 20 napig fából készült tartályokban tárolják és pihentetik a szemeket, ezzel előkészítve a hántolást.
A végeredmény egy kifinomult nutellára emlékeztető édeskés mogyorós-csokoládés jegyeket magában hordozó kávé.
Elkészítése espressoként, vagy kotyogósban ajánlott.
A pörkölő
Neked ajánljuk
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Gőzölgő ajánlatok, forró tudnivalók és exkluzív finomságok csak a kiválasztottaknak.